Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Egenodlat   

Ekologisk odling i trädgården

JOHAN ERLANDSSON 2008-06-25        #5983

Jag hittade denna sajt om ekologisk odling i trädgården idag, den verkar seriös! Förbundet organisk-biologisk odling står bakom. Den 23 augusti ordnar de kurs i ekologisk odling i Göteborg.

http://www.fobo.se/nyheter/index.shtml



LARS SCHALE 2008-06-26        #6023
Karin Jansson som är redaktör för tidningen "Odlaren" är medlem i Ecoprofil och har gjort ett inlägg tidigare om FOBO. Den som är intresserad av odling kan gå in på fliken lokalföreningar för att hitta olika lokala aktiviteter. Alla är välkomna att delta. Eksjö har en stor lokalförening med egen trädgård som är mycket sevärd. Jag är själv orförande i Laholms lokalförening.

JOHAN ERLANDSSON 2008-06-28        #6066
Aha, vad kul! Jag var väl inte tillräckligt uppmärksam då, eller inte tillräckligt odlingsintresserad kanske. Nu har jag kolonistuga och odlingsintresset växer... Jag skriver om FOBO även på min andra sajt koloniliv.se, se länk nedan.

http://www.koloniliv.se/20_198_Ekologisk_odling.htm

JOHAN ERLANDSSON 2008-08-25        #6917

Nu har jag varit på Fobos kurs i ekologisk odling! Mycket proffsigt och inspirerande genomfört! Några highlights jag tar med mig därifrån: Varför åka och köpa jord när den egna tomten förser mig med det organiska material jag behöver för att få en bra jord? Varför gräva när daggmaskarna kan göra jobbet åt mig? Varför ha en kompost när jag kan lägga ut ogräs och gräsklipp rätt i landen, och låta maskarna dra ner det i jorden? Urin är oerhört näringsrikt och kan enligt nya beräkningar från SLU helt ersätta konstgödseln i Sverige. Stenmjöl är inte dumt att blanda i jorden. Jord består av krossad sten och organiskt material. De mineraler som bildades vid förra istiden börjar nu ta slut i jorden, och det kan vara idé att fylla på lite. Mördarsniglar måste bekämpas med ett batteri av åtgärder. En plåt med jobbig klättringsvinkel samt elstängsel är två effektiva åtgärder, som med fördel kombineras med plockning, brädlappar och ölfällor. Stallgödsel är bra grejer. Jag ska nog hämta lite gödsel från djuren i Slottsskogen. I en trädgård som är lite skräpig trivs djuren bättre. Igelkottar äter små mördarsniglar. Bamburör kan användas för att tillverka boplatser åt solitära bin. Soligt läge är prio ett för att lyckas med odlingen. Placera fruktträd i norr på tomten. För den som missade detta tillfälle finns chans att höra den mycket inspirerande Karin Jansson igen, på Ekocentrum i Göteborg! Se kalendariet för detaljer.

JOHAN ERLANDSSON 2008-09-03        #6996
Jordbruksverket har sammanställt tips på hur man blir av med ogräs i ekologisk odling. Tack Ingemar på Camino för tipset!

http://www.sjv.se/ekoogras

ERIK SANDBLOM 2008-09-03        #7004
Spännande! Men vaddå tomten? Aha du menar den tomten, inte den vintrige logistikexperten :-) Och hur gör du med urinet? Är det direktapplicering som gäller eller har du nån mellanlagring?

JOHAN ERLANDSSON 2008-09-04        #7008
He he, nej inte den lille gubben med mössa... Jag ska återkomma angående urin som gödningsmedel i en ny tråd har jag tänkt, har samlat lite material om detta. Eller kanske i tråden Peak konstgödsel. Det finns åtminstone ett par olika idéer om hur hanteringen kan gå till.

JOHAN ERLANDSSON 2008-09-15        #7161
På onsdag kommer den inspirerande Karin Jansson till Ekocentrum i Göteborg och pratar om ekologisk odling. Kolla Kalendern och gå dit!

Logga in för att svara


Produkter

Växtskydd (1)
Hemleverans av mat (1)
Matlagningskurser (1)
Vegetarisk catering (2)


Facebook



Bli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3225 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik