Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Konsumtion och livsstil   

Upplevelsekonsumtion - Musikfestival

FREDRIK BERGMAN 2009-08-13        #11674

Jag ska på festival i helgen. Way out west i Gbg. Centralt i landets näst största stad, i Slottsskogen, finns en av de största festivalerna med en massa intressanta artister. Kända och mindre kända. Festivaler kräver ju både en massa el och genererar en massa skräp i form av engångsartiklar och borde väl därför ohållbara? Om detta vet jag inget och har därför ingen åsikt. Det jag vet är att många människor älskar musik och har både behov av att ha roligt och ganska mycket penagr i fickorna, så varför då inte bränna dessa på en ganska dyr biljett till ett evenemang som man kan ta sig till genom att cykla eller med spårvagn eller buss? Om sedan festivalledningen bara är i närheten av det engagemang de ger uttryck för på sin hemsida så kanske det inte blir ett så stort fotavtryck per satsad krona och person trots allt...? "Vi har sedan vi kickade igång Way Out West runt 2007 haft ett tydligt mål att vara ett vettigt evenemang vad gäller miljömedvetenhet, ekologiskt käk, avfallshantering, resor med mera. Vi försöker jobba inom alla områden för att vara så snälla mot miljön som mänskligt möjligt är. Om varje dude och chick drar sitt strå och tänker till så kan vi faktiskt åstadkomma en behövlig förändring och fixa en mer hållbar situation. Vi har dock ingen lust att komma med trista pekpinnar och lektioner utan ser till att sköta vårt på bästa sätt samt att erbjuda alternativ för publik och partners att agera långsiktigt. Så – sluta snacka och börja agera! Vi strävar efter att Way Out West ska vara en festival som inte är som alla andra. Detta ska gälla musiken, maten, ljudet, estetiken och miljön. Vi har en önskan att erbjuda varje besökare ett alternativ; ekologisk mat, rättvisemärkt kaffe, möjlighet till att kunna sortera sitt skräp och lita på att det återvinns på rätt sätt. Likaväl som att kunna lyssna på musiken med högkvalitativt ljud utan att riskera hörseln. Way Out West är ett miljödiplomerat evenemang, 2009 för tredje året i rad. Så är även arrangörsbolaget Luger. Detta innebär att vi uppfyller en rad krav inom såväl ekologiska livsmedel, avfallshantering, kemikalieanvändning, transporter och energi samt boende. För att det skräp som uppstår ska kunna tas om hand på bästa sätt så finns möjligheter på hela festivalområdet att sortera avfallet. Renova tar hand om det på ett säkert sätt och det allra mesta av det kan återvinnas och materialen kan användas flera gånger. Way Out West har krav på alla krögare och försäljare att ha ett stort antal ekologiska livsmedel och råvaror. Det är viktigt för oss att använda ekologiska produkter då de framställs utan användning av konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Våra verksamheter ska även såklart följa alla regler för livsmedelshantering."

http://www.wayoutwest.se/miljoarbetet



FREDRIK BERGMAN 2009-08-13        #11675
En bra sak som känns genomtänkt av WoW är att de underlättar för den som tar cykeln dit genom att ha en bevakad cykelparkering. "Under Way Out West kommer det att erbjudas bevakad cykelparkering precis utanför festivalentrén vid Linnéplatsen. I den inhägnade parkeringen lämnar du enkelt in din cykel, tar emot din nummerbricka och kan sedan hämta ut cykeln vid hemgång. Eller om du snabbt vill ta dig vidare till en klubbspelning. Att cykla till festivalen och till klubbarna är ett smart sätt att ta sig runt under festivaldagarna. Göteborgska cykelfabriken Nishiki i samarbete med Way Out West & Göteborg Park & Natur ser till att cyklarna står säkert medan du roar dig på festivalområdet."

http://www.wayoutwest.se/cykelparkering-i-slottsskogen

FREDRIK BERGMAN 2009-08-13        #11677
Och ännu en sak som känns som mer än bara snack: de uppmanar besökarna att skriva på ett upprop till politiker inför COP15. "I slutet av 2009 tas ett av av vår tids viktigste beslut: FN:s klimatavtal skall avgöras under COP15 i Köpenhamn i december. Då har världens ledare chans att avgöra om vi får ett internationellt klimatavtal som kan hindra farliga klimatförändringar. Detta ligger Danmarks, Norges och Sveriges ledande festivaler varmt om hjärtat, och med all sannolikhet även deras besökare. Tillsammans med Roskildefestivalen (DK), Way Out West (SE) og Øyafestivalen (NO) kan man vara med och kräva att respektive lands ledare ska forhandla fram: 1. ett internationellt klimatavtal som säkrar att den globala genomsnittstemperaturen inte ökar med mer än 2 grader. Sverige, Norge och Danmark ska minska sina utsläpp med 40 % innan 2020. 2. ett rättfärdigt avtal som säkrar fattiga människors rätt till utveckling. 3. att de rika länderna förpliktigar sig att betala för utveckling i fattigare länder genom överföring av miljvövänlig teknologi. Detta i tillägg till annat redan planerat bistånd. ... Skicka ditt namn till oss nedan. Vi kommer att samla ihop alla namn och presentera listan för politikerna på COP15. Tala nu eller var för evigt tyst."

http://www.wayoutwest.se/cop15

ELEONORA HORN 2009-08-13        #11679
En bevakad cykelparkering - så trevligt! Utvecklingen går framåt.

Logga in för att svara


Produkter

Böcker (2)
Återanvändande/upcycling (1)
Magasin (3)
Miljökonsult (1)


Facebook



Bli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3213 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik