Affärsnätverk    Organisationer    Medlemmar    Konsult    Om oss Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Närproducerat   

Urban odling - Med inspiration från London. Ekoteket Sthlm 27 november

JOHAN ERLANDSSON 2009-11-13        #12919

Bild från utställningen Urbavista - A future scenario machine som pågår på Ekoteket just nu.

Hur får vi mat i Stockholm när oljan sinar och vi inte längre kan importera alla livsmedel vi behöver? I London pågår en lång rad projekt för att kicka igång den urbana matodlingen. Kan vi göra detsamma i Stockholm? 

Medverkande: Rosie Boycott. Brittisk journalist och författare samt ordförande i London Food som är en del av borgmästare Boris Johnsons försök att förbättra Londonbornas tillgång till sund, lokalt producerad och prisvärd mat. Seb Mayfield. Förgrundsgestalt i Capital Growth och grundare av Food up Front. Capital Growth arbetar för skapa 2 012 nya odlingslotter i London fram till år 2012. Food Up Front hjälper människor att odla mat var helst de kommer åt, i trädgårdar, på balkonger eller fönsterbleck. 

Tid: Fredag den 27 November 2009 kl. 18.00–19.30
 Plats: Ekoteket på Kulturhuset
 Entré: Gratis! 
Föreläsningen presenteras av: 





JOHAN ERLANDSSON 2009-11-26        #13021
Imorgon är det dags! Rosie Boycott från London Food och Seb Mayfield från Capital Growth och Food Up Front berättar om hur Londons matförsörjning ska klimatanpassas och hur allt fler odlingar växer fram runtom i staden. Här är en liten försmak i form av ett reportage om odling i London där bland andra Seb Mayfield intervjuas. Inslaget börjar 1:07 in i klippet.

JOHAN ERLANDSSON 2009-11-28        #13053

Rosie Boycott och Seb Mayfield

Det var packat på Ekoteket och vi fick en trevlig stund med Rosie och Seb. Rosie från London Food Board inledde med en faktagenomgång om matens miljöpåverkan och reflekterade om varför britterna har tappat greppet om maten, mest äter färdigmat framför teven och blir feta. Hon menade att det har mycket att göra med att kvinnor började jobba och "lämnade spisen". Och trots att det nu är en trend att äta bättre hemlagad, ekologisk mat så sa hon att: The majority of people are still eating rotten stuff. Hon hoppas att OS-satsningen också ska leda till en uppryckning när det gäller britternas matvanor, eftersom det finns en ordentlig matplan i satsningen.

JOHAN ERLANDSSON 2009-11-28        #13054

Seb Mayfield berättade om sina två projekt Food up front och Capital Growth. Seb visste inget om odling men gick en permakulturkurs som "completely blew me away". Han ville odla men det var så långa köer till kolonilotter i London så han började odla på sin balkong i söderläge. Han tyckte att han borde sprida idén med att det faktiskt är enkelt att odla, att det räcker att sätta en frö i jord, så han började sprida idén i projektet Food up front och sålde startkit för att folk skulle komma igång. Nästa steg för Seb blev Capital Growth som har som mål att sätta igång 2012 odlingsprojekt i London till 2012. Projektet stöttas av London food board och är ett stödnätverk som verkar genom: 1. Att ge små bidrag till folk som vill göra om någon yta till odling 2. Att hjälpa till med att få tillgång till land (hittills har de lyckats få mark från Transport for London) 3. Att ge tillgång till expertis 4. Att ge tillgång till billiga material 5. Forum på nätet 6. Nätverksträffar Efteråt blev det frågestund. Jag frågade om de visste till hur stor grad London var självförsörjande på mat idag och hur mycket Capital Growth skulle hjälpa till, men det hade de inte. En teoretisk siffra nämndes, att London skulle kunna bli självförsörjande till 27 %. En annan fråga ställdes om de jobbade något mot skolorna, och ja, de har som mål att "put a garden in every primary and secondary".

JOHAN ERLANDSSON 2009-11-28        #13055

Sara Jeswani från Effekt ramade in evenemanget fint!

JOHAN ERLANDSSON 2009-11-30        #13082
Saras rapport:

http://www.effektmagasin.se/fredag-kvall-pa-ekoteket

Logga in för att svara


Produkter

Hemleverans av mat (1)
Växtskydd (1)
Matlagningskurser (1)
Vegetarisk catering (2)


Facebook



Bli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 2964 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik
Bloggportalen