Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Exibea - Smart Energy

 

 

Spara el med Eliq!

Varför slösar vi med el?
Slöseriet med elektricitet i våra hushåll är ett faktum. Anledningen till detta är att det idag inte finns något bra sätt för hushållen att kontrollera sin elförbrukning. Den 1 juli 2009 trädde en lag i kraft som gjort att de svenska nätbolagen har bytt ut alla gamla elmätare till nya fjärravlästa (digitala) mätare. Teknikskiftet från analoga till digitala mätare har däremot inte resulterat i någon större nytta för vanliga elkonsumenter. Många elbolag erbjuder sina kunder en övervakning av elförbrukningen via webben men uppdateringen är i praktiken för långsam för att kunna ge en tillräckligt bra återkoppling och resulterar därmed inte heller i någon besparing.

 

Exibeas vision
Vår vision är ett samhälle utan slöseri med energi. För att uppnå detta vill vi öka kunskapen om energiförbrukningen i hemmet och skapa incitament till ett hållbart energibeteende. Vi gör detta genom att tillhandahålla produkter som gör det enkelt och kul för hushållen att ta kontroll över sin energiförbrukning.

Produktfamiljen Eliq
Exibeas produkt Eliq är en energidisplay som ökar medvetenheten kring elförbrukningen och som hjälper hushållen att spara elektricitet genom att förse dem med tydlig och direkt information. Vetenskapliga studier av liknande produkter visar på en besparing av hushållsel på upp till 24 %.

Eliq består av en användarvänlig pekskärm som kommunicerar trådlöst med en sändare som du enkelt fäster på din elmätare. Sändaren läser av elmätaren i realtid och skickar informationen till pekskärmen.

Med Eliq ser du direkt hur elförbrukningen rusar när du slår på vattenkokaren. Upptäck hur mycket det kostar att ha datorn påslagen dygnet runt. Jämför din elförbrukning idag mot igår, följ förändringen vecka för vecka och månad för månad i kilowattimmar, kronor och koldioxidutsläpp. Med Eliq kan du motivera hela familjen att spara energi!

Eliq är kompatibel med de fjärravlästa elmätarna och installationen är mycket enkel och kräver ingen elektriker eller fackman av något slag. Den grafiska pekskärmsdisplayen gör att Eliq skiljer sig väsentligt från konkurrenterna och gör produkten kul men framförallt lätt att använda. Pekskärmsdisplayen medför också en full flexibilitet och plattformen är förberedd för att bygga på både egna och andra företags produktlösningar för styrning och övervakning av allt ifrån ventilation och värme till belysning.

 

Gå in på exibea.se eller på facebook.com/sparael för att lära dig mer!

 

www.exibea.se 

Eliq energidisplay


Exibea - Smart Energy på Facebook


Administratör

Joakim Ottander
Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik