Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.


Småskalig vindkraft

Windon 2 kW vindkraftverk

Snabbfakta: Årlig energiproduktion: 4-8000 kWh. Storlek: 3 meter i diameter. Effekt: 2 kW. Exkl. mast. Inkl. växelriktare.

Ett litet Bygglovsfritt vindkraftverk för den som vill ha ett tillskott i energi men inte har möjlighet eller plats att sätta upp ett större verk.

Kort om anläggningen

Du kan som standard välja mellan tornhöjd på 9 eller 12 meter. Vingspannet är 3m vilket gör det bygglovsfritt. Detta vindkraftverk är extremt tyst och genererar i princip inga vibrationer. Vindkraftverket styr in och ur vind med hjälp av stjärtfena vilket minimerar underhåll på anläggningen (färre rörliga delar).

Styrskåp för direktdriven elpatron.

Vi har nu en ny modell av 2kW som är byggd för att enkelt kunna styra in all energi till en elpatron för värmning av vatten eller luft. Detta styrskåp gör att en omriktare inte är nödvändlig och prislappen på denna anläggning blir då ca 15 000 sek billigare än vår vanliga anläggning för nätdrift. (begär en prislista)

Denna anläggning är också anpassad för ö-driftssystem.

Windon kan erbjuda mycket sofistikerade ö-driftssystem för hushåll. Dessa system kan generera ström till ett hus som inte är anslutet till elbolaget. I våra system så ingår all automation och utrustning för att skapa ett eget elnät som fungerar lika bra som om du var kopplad till elnätet. (240V, 50hZ) Våra ö-driftssystem kan fås med automatstartad dieselgenerator och helautomatiserad batterikontroller mm. Givetvis går det att koppla till fler vindkraftverk vid större effektbehov och dom är dessutom anpassade för vår solcellsanläggningar. Hör av er till Windon för offert.

Styrning

Denna vindsnurra kräver ingen vindmätning eller vindriktnings givare vilket gör styrskåpet mycket enkelt. Det i sin tur, gör att hela anläggningen kräver minimalt med underhåll och klarar svåra förhållanden med både snö, saltvatten och andra naturpåverkningar. Datorn är programmerbar och är mycket enkel att uppgradera när och om det kommer ett nytt styrprogram. Givetvis så innehåller skåpet egen säkring så man slipper inkoppling i central. Åskskydd är standard.

Elektronisk Omformare

Detta verk levereras med en mycket avancerad omformare som ansluts direkt in i befintligt nät. Tack vare ett smidigt styrskåp så krävs ingen separat avsäkring vilket möjliggör en enkel inkoppling var som helst i fastigheten. 

Denna omformare har många olika tillvalsutrustningar som t.ex. att man från en dator kan få en översikt över produktion från en anläggning upp till flera hundra anläggningar. Det finns också Web-server som tillbehör om man vill publicera dessa data eller bara ha en intern sajt för övervakning. Trådlös Wifi för övervakning och produktionskontroll är också en möjlighet.

Enkelt att montera

Masten levereras i sektioner som är mycket smidigt att montera, den finns både som fristående och vajerstadgad samt hydraultorn. Vi har dessutom till denna modell möjlighet att ta fram kundanpassade master för montage på t.ex. vägg eller tak. 

Styrskåp och omformare är IP65 klassat och klarar alla väder. Det följer med monteringsplåt för utomhusmontage men det går givetvis lika bra att montera inomhus eftersom styrskåp och omformare är helt tysta.

Vad leveransen innehåller

 • Generator Vitlackad
 • Rotorcentrum Varmgalvad
 • Rotorblad (glasfiber)
 • Noskon (Vit 5mm plast)
 • Elkabel från generator till styrskåp.
 • Montageplåt för styrskåp och omformare.
 • Styrskåp IP65
 • Omformare
 • Elektrisk bromslast (rostfri)
 • Fria programuppdateringar
 • Torn och eller fästanordningar enligt överenskommelse (pris separat)

Vad ingår inte

Torn eller fäste för vindkraftverket beställs separat efter det behov som du har.

Förutom entreprenadarbete och material som åtgår till det så ingår inte själva el-kabeln från vindkraftsverkets inkopplingsskåp och ditt elskåp - detta beställs separat i avsedd längd.

Du behöver tillgång till vanliga verktyg som t.ex. skruvmejslar, fasta nycklar, avbitartång, etc.

Du måste också söka tillstånd av din elnätägare. För detta verk behöver man inte söka bygglov.

Leverans

Leveranstiden är c:a 15-18 veckor från produktionsstart. Vid kontraktskrivande erlägger du 50% av köpesumman och erhåller då snart första leveransen som innehåller; konstruktionsritning, användarhandbok, installationsanvisning, ev. beställd nätanslutningskabel, montageplatta för torn samt ankare. Du kan på så sätt förbereda så att entreprenadarbetet är färdigt lagom till dess att du får slutleveransen och betalar resterande 50%. Givetvis så kan specialgjorda mast och takfästen levereras innan slutleverans för att du ska kunna förbereda för att snabbare få upp ditt vindkraftverk.

Drift & underhåll

Alla Windons vindkraftverk är konstruerade så att ett minimum av underhåll krävs. Exempel på saker du bör göra med regelbundenhet är t.ex. okulär kontroll av vingblad så att de inte har utsatts för yttre skada samt kontrollera vajrarnas spänning (om sådana finns). 

Torn och eller annan uppsättningsanordning levereras i varmgalvaniserat stål. Du kan välja att måla tornet i t.ex. vitt, men du kommer då naturligtvis att få lite mer underhåll. Det är viktigt att du tänker på att inte all färg fäster på en varmgalvaniserad yta - tala med din färghandlare! 

Som kund hos Windon får du under hela din anläggnings livstid tillgång till gratis mjukvaruuppdateringar av datorn i styrskåpet och till mjukvaran i din omformare. (Porto kan tillkomma)Cirkapris

57 000 kr

-->
Företag

Windon


 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik