Medlemmar
Om
Logga in
|
Bli medlem
Forum för hållbarhet och resiliens
Sök
Kategorier
Inga träffar
Träff i rubrik
Inga träffar
Träff i trådinnehåll
Inga träffar
Medlemmar
Inga träffar
Företag
Inga träffar
Kategorier
Inga träffar
Produkter
Inga träffar
Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.
Närproducerat
När såg du senast din fläskfilé i ögonen?
NIKLAS WENNBERG
2011-05-05
Ombytta roller. Foto: Anna Wennberg
Stadsjord är ett grupparbete som engagerar Chalmers, Göteborgs universitet, KTH, Botaniska trädgården, Gunnebo slott, Familjebostäder och Räddningsmissionen, SLU med flera. Arbetet handlar om lokal mat och samverkan i kvarteret - nygammal hållbarhetskultur. Vi skapar mötesplatser för människor av alla sorter som vill göra kvarteret blommigare, varmare och mer hållbart. Staden är full av människor som gärna vill delta om omställningen till ett klimatsmartare samhälle. Att odla vackra kvarter, vänskap och egen mat är ett är ett av de bästa sätten att aktivt lägga hembygdens - kvarterets hållbarhetspussel....
STAD HJÄRTA MAT
MARINA QUEIROZ
2011-05-02
Skördetid i Matparken i Uppsala
Vi lever i en urban värld där västvärldens ohållbara urbana livsstilar och konsumtionsmönster eftersträvas av allt fler människor. Vi ödelägger ekosystem och eldar på klimatförändringarna utan att vi ser kopplingarna mellan vårt agerande och konsekvenserna långt borta. Staden,
man's greatest invention
, är frikopplad från sitt ekologiska fotavtryck och det är i stort sett omöjligt att överblicka konsekvenserna av stadens beroende av resurser utifrån....
Sju årstider i Majas kök -mest ambitiösa och inspirerande mat- och miljöboken hittills?
JOHAN ERLANDSSON
2011-04-11
Igår var jag på boksläpp i byn Tolg i Småland. Maja Söderberg släppte äntligen sin nya bok "Sju årstider i Majas kök". Jag har varit med på ett litet, litet hörn i skapandet av den, och är mäkta stolt över det! Med stor förståelse för mat- och miljöproblematiken, med nya pedagogiska grepp och med hjälp av mycket duktiga forskare, nutritionister, formgivare, matstylister och fotografer har Maja skapat en bok som jag vågar påstå är den bästa mat- och miljöboken hittills....
Stadens matförsörjning
JOHAN ERLANDSSON
2011-02-14
De senaste åren har en rätt intensiv diskussion pågått om stadens matförsörjning i allmänhet och stadens matförsörjning efter Peak Oil i synnerhet. En gemensam utgångspunkt hos många debattörer är att dagens matförsörjning till stadsborna är ohållbar, eller i alla fall sårbar....
Landshare Sverige
JOHANNA SVENSSON
2010-04-28
Har du mark du inte hinner odla? Eller vill du odla men inte har någon mark?
Detta är forumet
där odlingsyta kan hitta odlare, och tvärtom.
Landshare har blivit en succé i England med över 45 000 användare. Nu är det dags att testa behovet i Sverige. Gå med och sök mark att odla eller erbjud någon annan odlingsmark!...
Varför närproducerat?
MAJA SöDERBERG
2010-03-25
Vill vi ha en utveckling där vår mat i huvudsak är närproducerad eller är detta bara en vacker, naturromantisk dröm?
...
Skrattretande klimatsmart-tips från Handelns utredningsinstitut
JOHAN ERLANDSSON
2008-07-03
...
Mat på nätet -en miljöfördel?
JOHAN ERLANDSSON
2008-01-07
...
Det smutsiga flaskvattnet
MAGNUS BILLBERGER
2007-08-20
...
Närproducerat och ekologiskt
MAGNUS BILLBERGER
2006-04-24
...
Alla trådar
Senaste inlägg
Bilens paradigm - få ett bättre liv på nio månader
4021 dagar sedan av
Eva Gustavsson
Synvända vänder blicken mot en ny horisont
4042 dagar sedan av
Annevi Sjöberg
Det smutsiga flaskvattnet
4359 dagar sedan av
Johan Erlandsson
Mat på nätet -en miljöfördel?
4574 dagar sedan av
Eric Gullberg
Stadens matförsörjning
4591 dagar sedan av
Henrik Jansson
Vi har byggt en jättestor windowfarm på Kulturhuset i Stockholm
4788 dagar sedan av
Zsofia Ganrot
STAD HJÄRTA MAT
4875 dagar sedan av
Pontus Andersson
Nässlor
4890 dagar sedan av
Sven-Erik Forslin
Sju årstider i Majas kök -mest ambitiösa och inspirerande mat- och miljöboken hittills?
4906 dagar sedan av
Johan Erlandsson
Vad kan vi göra tillsammans?
5224 dagar sedan av
Johan Erlandsson
Premiär för Majas matverkstad -hållbara veckomenyer och inköpslistor, på nätet och i mobilen
5226 dagar sedan av
Johan Erlandsson
Premiär 18 maj: Majas matverkstad -ladda upp dina favoritrecept nu!
5242 dagar sedan av
Johan Erlandsson
Landshare Sverige
5254 dagar sedan av
Johanna Svensson
Varför närproducerat?
5273 dagar sedan av
Fredrik Pettersson
Smarriga recept med rotfrukter, kål och andra höstråvaror efterlyses!
5336 dagar sedan av
Theodor Adolfsson
Via Campesina vill lösa klimat- och rättviseproblem med småskalig odling
5388 dagar sedan av
Johan Erlandsson
Urban odling - Med inspiration från London. Ekoteket Sthlm 27 november
5403 dagar sedan av
Johan Erlandsson
Ett oväntat perspektiv på mattransport.
5464 dagar sedan av
Johan Erlandsson
Gratis engelskspråkig kurs om Urban Agriculture
5526 dagar sedan av
Eleonora Horn
Närproducerat på Salt & brygga
5679 dagar sedan av
Erik Sandblom
Skrattretande klimatsmart-tips från Handelns utredningsinstitut
5879 dagar sedan av
Johan Erlandsson
Närproducerat och ekologiskt
6233 dagar sedan av
Mikael Johansson
Produkter
Hemleverans av mat (1)
Växtskydd (1)
Matlagningskurser (1)
Vegetarisk catering (2)
Fler
Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik