Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Övrigt   

Automatisk gräsklippare spar tid, buller och utsläpp

ERIK SANDBLOM 2008-07-22        #6394

Jag ska vara ärlig. Jag gillar inte bullrande motorgräsklippare. Jag vill att dom försvinner och aldrig kommer tillbaka. Så jag hälsar de elektriska självgående gräsklipparna varmt välkomna. De har tysta elmotorer och sköter sig själva. De håller sig på mattan genom att man lägger en kabel i en slinga. Gräsklipparen känner av kabeln och håller sig innanför slingan. Så man behöver inte göra något, man kan bara luta sig tillbaka och läsa Nietsche utan att störas av ettriga förbränningsmotorer. Husqvarna har några modeller, varav en har solceller. Skillnaden mellan modellerna är annars hur stor yta dom klarar, troligen beroende på storleken på batteriet. När batteriet börjar ta slut så drar sig gräsklipparen tillbaka till sin laddningstation. Gräsklipparen har ett stöldskydd på så vis att den "spelar död" efter en dag såvida man inte knappar in en kod. Det går att ställa in hur lång tid det går innan man måste knappa in koden. En googling på "automatisk gräsklippare" ger en lista på konkurrerande märken. Sverker i SVTs konsumentupplysningsprogram Plus har testat tre konventionella motorgräsklippare. De har förbluffande dåliga miljöegenskaper. De har högre utsläpp av kolväten och kolmonoxid än en bil! När det gäller koldioxid så släpper gräsklipparna ut mellan 0,7 kg och 2,3 kg koldioxid i timmen. Kolväten och kolmonoxid gör att människor blir sjuka, medan koldioxid rubbar klimatsystemet. Så, renare, tystare och mer intiativtagande gräsklippare vill vi ha. Ja tack! SVT: Plus granskar gräsklippare PC för Alla: Robotarna som gör ett klipp - Sommarens gräsklippare är automatiskDANIEL JOHANSSON 2008-07-22        #6407
Vill man inte gräva kabel finns det ju även ett antal varianter på elektriska (med och utan sladd) gräsklippare som man kör själv med. Kör själv med en batteridriven cylinderklippare eftersom jag ändå måste flytta på alla leksaker som barnen strör omkring sig ;-) -- DaJ

MIKAEL JOHANSSON 2008-07-23        #6413
Daniel, berätta gärna lite om den. Märke, fördelar, nackdelar och din egen personliga slutsats.

DANIEL JOHANSSON 2008-07-23        #6419
Jag har en Gardena 380 AC (se länk) och den har både för och nackdelar. En del av nackdelarna har jag hört från andra och fått för mig själv har med det faktum att det är en cylinderklippare att göra. Framförallt att den är mindre bra när gräset blivit långt (är lite för lat för min gräsmattas bästa) Sen är den tyvärr dålig på utkastet när man kör med uppsamlare så att det gärna stockar sig i början på uppsamlaren så att man får fösa bak det själv (även detta märks mer när gräset är långt) Men att slippa bensinavgaser och att kunna köra med den utan hörselskydd (vilket ialalfall jag tycker krävs med de bensinare jag kört) är underbart. På sina ställe görs gällande att man kan köra den med handkraft med, men den är ganska rejält tung att putta igenom gräs för hand. Hade jag köpt idag hade jag nog tittat på Bosch "vanliga" gräsklippare med Litium batterier dock.

http://www.gardena.se/catalog/prodid.cfm?lang=se&art_nr=4026

ELEONORA HORN 2008-07-23        #6420

Varför inte en gräsklippare helt utan motor? Ett billigare alternativ som ger gratis motion, är behagligt tyst och utsläppsfri när den används.

DANIEL JOHANSSON 2008-07-23        #6421
För min del är jag helt enkelt för lat för att putta helt för hand.

ELEONORA HORN 2008-07-26        #6484
Ja, det måste förstås också bero på hur stor yta som ska hållas klippt. Men det finns säkert massor av små radhus- och villatomter där det inte skulle behöva vara någon jätteansträngning att köra runt en handdriven. Flera har kanske motionsredskap i källaren eller gymkort, men tar ändå bilen även på korta resor och kör motorgräsklippare. Cykel till alla korta resor och handdriven gräsklippare skulle kunna förena nytta med nöje...eller nytta med nytta om man så vill.

ERIK SANDBLOM 2008-07-27        #6495
Även MiljöBloggAktuellt har skrivit Om gräsklippare

ERIK SANDBLOM 2008-10-30        #7758

På länken finns några cykliga gräsklippare.

http://www.treehugger.com/files/2007/09/the_cutting_edg.php

JOHAN ERLANDSSON 2009-01-28        #9144

Foto: I-Shovel

En tum snö ska den här soldrivna automatiska skyffeln klara. Men ett rejält ryggskott är ju iofs heller aldrig fel!

http://www.i-shovel.com/

Logga in för att svara
FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3341 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik