Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.
Gästartikel från Sustainergies

Grundsyn på hållbarhet    Företagande    Utbildning   

Hållbart Mentorskap 2013 - utvecklande och utmanande möten mellan människor som bryr sig!

LINA CEDERLöF 2013-06-11        #22447

Hållbart Mentorskap är ett mentorskapsprogram som samlar människor från alla bakgrunder och utbildningar, men med det gemensamma engagemanget att arbeta för en bättre värld. Studenter och yrkesverksamma får en unik möjlighet att mötas och utvecklas tillsammans!

Att styra samhällsutvecklingen i en hållbar riktning involverar alla, oavsett yrke eller studieinriktning eller fas i livet. I detta arbete är också trygga individer och grupper som har mod att agera utifrån värderingar och drivkrafter särskilt viktiga. För att våga tänka nytt, ta starka beslut och hitta en bra balans i sin karriär krävs dock god självkänsla och självinsikt, en grundtrygghet som för de flesta tar många yrkesaktiva år att uppnå. Hållbart Mentorskap är en möjlighet för studenter att påskynda denna utveckling genom att redan tidigt i sin karriär avsätta tid för att arbeta med sin personliga utveckling.

Programmet drivs inom den ideella organisationen Sustainergies och riktar sig till hållbarhetsintresserade studenter inom alla studieinriktningar. Även bland mentorerna eftersträvas en bred representation av yrkestitlar och branschområden men ett krav är att man i någon form arbetar praktiskt med hållbarhetsfrågor samt har ett stort intresse för människor. Mentorns roll är att vara en närvarande och frågeställande samtalspartner med privilegiet att både få ta del av och bidra till en annan persons utveckling.

Utöver mentorsträffarna får både student och mentor ta del av en introducerande utbildning, särskilt framtaget arbetsmaterial samt gemensamma inspirationsträffar som arrangeras för hela gruppen. Ett mentorskap är alltid en win-win situation som ger båda parter en möjlighet till reflektion, erfarenhetsutbyte och nya relationer. Som student eller mentor i Hållbart Mentorskap får man utmana och utveckla såväl sig själv som sitt hållbarhetsperspektiv.

Hållbart Mentorskap handlar om att både student och mentor ska växa för att ta tillvara sin fulla potential, som människor men också som professionella förändringsagenter inom hållbarhetsområdet!
 
Är du intresserad av att delta som student eller mentor? Läs mer om programmet på http://sustainergies.se/mentor och ansök senast den 17 juni. 

Se våra filmer från Ulriksdahls slott och Skepparholmen Konferens och spa här:EJ LäNGRE MEDLEM 2019-04-20        #24387
Denna period är början på en persons liv. Så här har förmyndarna fyra jobb: pedagog, moralisk pionjär, entusiastisk anhängare och backer. Som instruktör utbildar förmyndarna genom att legitimt uttrycka data som definieras av Dissertation Writing Services experter, ungefär samma som någon annan pedagog. Ungdomar tar dessutom in kvaliteter från sina folk som modeller. Förmyndare fyller dessutom in som en brunnspruta av passionerad hjälp. Barnen är vanligtvis mindre på kanten inom sitt folks ögon och känner sig gradvis säkra på att undersöka deras tillstånd.

Logga in för att svara


Produkter

Miljökonsult (1)
Magasin (3)
Återanvändande/upcycling (1)
Böcker (2)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3289 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik