Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Elektronik    Byggmaterial    Klimatfrågan   

Belysningsförbuden har börjat verkställas inom EU

JESPER ANDERSSON 2015-07-07        #23883

Miljön är en av vår tids viktigaste frågor

Energieffektiva vindar blåser inom EU

EU har målet att sänka sin totala energiförbrukning inom samtliga 29 medlemstater till och med år 2020 med 20 procent. Det så kallade ekodesigndirektivet styr medlemsstaternas lagstiftning och medborgare i riktning mot den nya historiska förändringen i belysningensteknikens infrastruktur. De traditionella ljuskällorna försvinner medans LED-belysningen blir ensam herre på täppan.

Kvicksilverförbud från den 1 januari 2015

Ekodesigndirektivet från EU ska minska EU-staternas energiförbrukning med 20 procent fram till år 2020. Energieffektiva elprodukter framhålls för konsumenten som ett led i en mer långsiktig besparing för både den enskilde konsumenten och för samhällets som stort. Exempelvis lyfts belysningsfrågan upp och konsumenten leds till en användning av ledbelysning som på sikt kommer ge stora besparingar, inte minst slipper konsumenten byta belysning med jämna mellanrum. Den generella elförbrukningen minskar väsentligt och ju mer belysning man ersätter desto större blir besparingen.

Offentlig sektor har lejonparten av kvicksilvret

Den 1 januari 2015 trädde kvicksilverförbudet i kraft som innebär ett förbud mot kvicksilver i alla former. Vad som särskilt påverkas är offentlig sektor som har lysrör med kvicksilver så det både räcker och blir över. De lysrör man kan se i taken hos myndigheter, skolor och domstolar är inte länge tillåtna och håller på att fasas ut. Det finns risk att vissa aktörer ligger på tämligen stora lagar av detta miljöfarliga avfall som måste sorteras dito. LED å andra sidan sorteras som vanligt elavfall.

Inte minst blir led ensam på marknaden 

Hur man än väljer att se på detta historiska moment blir LED-belysningen ensam på marknaden och dess fördelar de i särklass mest gynnsamma för alla. LED har en lägre livscykelkostnad än samtliga sina konkurrenter och eftersom LED är både tålig och hållbar så går LED-lampor sällan sönder eller krånglar. Konsumenten kommer därmed att ha sina lampor längre och slipper kostnaden med att köpa eller installera ny belysning. LED har lång livslängd och håller i tusentals timmar. När något går sönder med din LED-belysning så är det sällan ledchipet som går sönder utan själva drivdonet till belysningen.


MARCUS ANDERSSON 2017-05-08        #24095

Floodlight

Nya flexibla och vinkelbara floodlight - Eco by Sweden 
Nya floodlight du kan koppla tre i rad för att kunna belysa tre olika objekt på samma gång eller spotbelysa två objekt till exempel beroende på arbetesuppgifter och arbete. 

MARCUS ANDERSSON 2017-05-08        #24096
Här är några andra bygglampor med god kvalitet och hög prestanda. 

MARCUS ANDERSSON 2017-05-30        #24105
Det är oundvikligt att LED nu tagit över som herre på täppan av de ljuskällor vi är vana med. Man kan bara bejaka utvecklingen som endast är tillgodo för djur, människa och natur. Bara ett byte till LED sänker energikostnaderna för belysningen med minst 50% lågt räknat, optimerar man med smarta sensorer och DALI-system kan energieffektiviseringen nå upp till hela >90 procent. Det kräver dock en ganska komplex översyn av belysningsbeståndet och även duktiga tekniker ofta en ljusdesigner och och artitekter med flera som arbetar tillsammans för att komma till framgång rent tekniskt och funktionsmässigt för användaren. LED-belysning är här för att stanna och solceller som driftkälla ligger inte långt bakom... Läs mer om LED-belysning på Eco by Sweden och information om LED där vi har en ganska omfattande informationskatalog, dock inte uttömmande på något sätt. Dock får man en bra fingervisning om olika parametrar och särskilt begreppsordlistan som finns i FAQ. 

Logga in för att svara


Produkter

Byggmaterial (1)
Övrigt (11)
Barnkläder (4)
Klädbutiker (1)
Leksaker (23)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3289 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik