Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Närproducerat

När såg du senast din fläskfilé i ögonen?

NIKLAS WENNBERG 2011-05-05

Ombytta roller. Foto: Anna Wennberg
Stadsjord är ett grupparbete som engagerar Chalmers, Göteborgs universitet, KTH, Botaniska trädgården, Gunnebo slott, Familjebostäder och Räddningsmissionen, SLU med flera. Arbetet handlar  om lokal mat och samverkan i kvarteret - nygammal hållbarhetskultur. Vi skapar mötesplatser för människor av alla sorter som vill göra kvarteret blommigare, varmare och mer hållbart.  Staden är full av människor som gärna vill delta om omställningen till ett klimatsmartare samhälle. Att odla vackra kvarter, vänskap och egen mat är ett är ett av de bästa sätten att aktivt lägga hembygdens - kvarterets hållbarhetspussel....

STAD HJÄRTA MAT

MARINA QUEIROZ 2011-05-02

Skördetid i Matparken i Uppsala
Vi lever i en urban värld där västvärldens ohållbara urbana livsstilar och konsumtionsmönster eftersträvas av allt fler människor. Vi ödelägger ekosystem och eldar på klimatförändringarna utan att vi ser kopplingarna mellan vårt agerande och konsekvenserna långt borta. Staden, man's greatest invention, är frikopplad från sitt ekologiska fotavtryck och det är i stort sett omöjligt att överblicka konsekvenserna av stadens beroende av resurser utifrån....

Sju årstider i Majas kök -mest ambitiösa och inspirerande mat- och miljöboken hittills?

JOHAN ERLANDSSON 2011-04-11

Igår var jag på boksläpp i byn Tolg i Småland. Maja Söderberg släppte äntligen sin nya bok "Sju årstider i Majas kök". Jag har varit med på ett litet, litet hörn i skapandet av den, och är mäkta stolt över det! Med stor förståelse för mat- och miljöproblematiken, med nya pedagogiska grepp och med hjälp av mycket duktiga forskare, nutritionister, formgivare, matstylister och fotografer har Maja skapat en bok som jag vågar påstå är den bästa mat- och miljöboken hittills....

Stadens matförsörjning

JOHAN ERLANDSSON 2011-02-14

De senaste åren har en rätt intensiv diskussion pågått om stadens matförsörjning i allmänhet och stadens matförsörjning efter Peak Oil i synnerhet. En gemensam utgångspunkt hos många debattörer är att dagens matförsörjning till stadsborna är ohållbar, eller i alla fall sårbar....

Landshare Sverige

JOHANNA SVENSSON 2010-04-28
Har du mark du inte hinner odla? Eller vill du odla men inte har någon mark?
Detta är forumet där odlingsyta kan hitta odlare, och tvärtom.

Landshare har blivit en succé i England med över 45 000 användare. Nu är det dags att testa behovet i Sverige. Gå med och sök mark att odla eller erbjud någon annan odlingsmark!...

Varför närproducerat?

MAJA SöDERBERG 2010-03-25
Vill vi ha en utveckling där vår mat i huvudsak är närproducerad eller är detta bara en vacker, naturromantisk dröm?...

Skrattretande klimatsmart-tips från Handelns utredningsinstitut

JOHAN ERLANDSSON 2008-07-03
...

Mat på nätet -en miljöfördel?

JOHAN ERLANDSSON 2008-01-07

...

Det smutsiga flaskvattnet

MAGNUS BILLBERGER 2007-08-20
...

Närproducerat och ekologiskt

MAGNUS BILLBERGER 2006-04-24
...

Alla trådar
Senaste inlägg

Bilens paradigm - få ett bättre liv på nio månader

3877 dagar sedan av Eva Gustavsson

Synvända vänder blicken mot en ny horisont

3898 dagar sedan av Annevi Sjöberg

Det smutsiga flaskvattnet

4215 dagar sedan av Johan Erlandsson

Mat på nätet -en miljöfördel?

4430 dagar sedan av Eric Gullberg

Stadens matförsörjning

4447 dagar sedan av Henrik Jansson

Vi har byggt en jättestor windowfarm på Kulturhuset i Stockholm

4644 dagar sedan av Zsofia Ganrot

STAD HJÄRTA MAT

4731 dagar sedan av Pontus Andersson

Nässlor

4746 dagar sedan av Sven-Erik Forslin

Sju årstider i Majas kök -mest ambitiösa och inspirerande mat- och miljöboken hittills?

4762 dagar sedan av Johan Erlandsson

Vad kan vi göra tillsammans?

5080 dagar sedan av Johan Erlandsson

Premiär för Majas matverkstad -hållbara veckomenyer och inköpslistor, på nätet och i mobilen

5082 dagar sedan av Johan Erlandsson

Premiär 18 maj: Majas matverkstad -ladda upp dina favoritrecept nu!

5098 dagar sedan av Johan Erlandsson

Landshare Sverige

5110 dagar sedan av Johanna Svensson

Varför närproducerat?

5129 dagar sedan av Fredrik Pettersson

Smarriga recept med rotfrukter, kål och andra höstråvaror efterlyses!

5192 dagar sedan av Theodor Adolfsson

Via Campesina vill lösa klimat- och rättviseproblem med småskalig odling

5244 dagar sedan av Johan Erlandsson

Urban odling - Med inspiration från London. Ekoteket Sthlm 27 november

5259 dagar sedan av Johan Erlandsson

Ett oväntat perspektiv på mattransport.

5320 dagar sedan av Johan Erlandsson

Gratis engelskspråkig kurs om Urban Agriculture

5382 dagar sedan av Eleonora Horn

Närproducerat på Salt & brygga

5535 dagar sedan av Erik Sandblom

Skrattretande klimatsmart-tips från Handelns utredningsinstitut

5735 dagar sedan av Johan Erlandsson

Närproducerat och ekologiskt

6089 dagar sedan av Mikael Johansson

Produkter

Vegetarisk catering (2)
Växtskydd (1)
Hemleverans av mat (1)
Matlagningskurser (1)


Fler



Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik