Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Mat övrigt

Förbud mot BisfenolA i barnmatsförpackningar

MADELEINE LIMé 2013-03-04

1 juli 2013 förbjuds BPA i förpackningar som innehåller mat till barn. Sedan tidigare är det förbjudet i locken men nu blir det alltså förbjudet i hela förpackningen. Toppen! Nu väntar vi bara på att det skall bli förbjudet i alla andra produkter till barn, som tex leksaker....

Framtidens mataffär hjälper sina kunder att ta bättre beslut

ERIC GULLBERG 2012-03-19

Food Planner hjälper dig att handla klimatsmart

Vi vet alla att våra vardagsval påverkar miljön. Målet om att nå en mer hållbar utveckling innebär att vi som konsumenter måste ändra vårt vardagsbeteende, speciellt när det gäller vad vi äter eftersom mat står för en så pass stor del av våra miljöproblem. Detta är anledningen till att vi skapade Food Planner, en tjänst som hjälper oss att ta bättre matbeslut. 

...


The Future of Food - GMO eller inte?

ZSOFIA GANROT 2011-09-09

Källa http://organicmantra.wordpress.com/
Jag tror att jag inte är helt ensam här på forumet med frågan "Vad är GMO egentligen?". Är mat gjort på GMO-råvaror farlig eller inte? Var står debatten, politiken och aktivismen idag i denna fråga? Man kan vara uppdaterad i många miljö- och hållbarhetsfrågor och fortfarande känna att "ah, detta visste jag inte!". En sådan upplevelse fick jag för en vecka sedan, som ledde till detta inlägg......

WWF: Genetik, konstgödsel och bekämpningsmedel ger 10 miljarder människor mat

JOHAN ERLANDSSON 2011-08-04

Dr. Jason Clay på WWF i USA har i Nature (under rubriken "Comment", alltså inte en vetenskaplig artikel) presenterat åtta strategier för att lösa världens matförsörjning. Det går att hålla med om det mesta, som att bygga upp mullhalten i jordarna. Men det saknas svar kring hur vi ska hantera peak oil, peak gas och peak phosphorus. Och varför nämns inte västvärldens galopperande kött- och mejerikonsumtion?...

Sverige – Europas bästa matland 2020?

MARIA JANSSON 2011-03-22

Fotograf: Miriam Preis/Visit Sweden
Hur kan vi utnyttja det intresse som finns i världen just nu för Sverige och svensk matkultur? Kan vi bli ett föregångsland och ta ledarposition när det gäller hur vi producerar, äter och diskuterar mat?...

Projektarbete: Kött vs. vegetariskt

JONATHAN GUSTAFSSON 2011-02-23
Att vår konsumtion av  mat står för en stor del av den totala miljöpåverkan är ingen direkt nyhet, utan det är nog något de flesta i Sverige är ganska medvetna om. Men vad  är det som gör att maten har en så stor miljöpåverkan? Vad bör vi egentligen äta för att vara så klimatsmarta som möjligt? Detta är frågor som jag är väldigt intresserad av. Därför har jag valt detta ämne till mitt projektarbete.
...


Hans Rosling och Johan Rockström: konstgödsla Afrika

JOHAN ERLANDSSON 2011-02-17

På Forum för miljöforskning 2011, med tema Maten, lyckades arrangörerna få in Hans Rosling och Johan Rockström i samma programpunkt. Och de levererade ett gemensamt budskap: Afrika behöver konstgödsel....

Få vet skillnaden mellan bäst före-dag och sista förbrukningsdag

ANNA CARLSSON 2011-02-16

En arg falukorv som inte vill bli slängd.
Sex av tio uppger att de inte vet skillnaden mellan bäst före-dag och sista förbrukningsdag, som båda är hållbarhetsmärkningar på livsmedel.  Det visar en undersökning som vi på Konsumentföreningen Stockholm (KfS) har gjort. Sammanblandningen kan bidra till att mycket mat slängs i onödan.

Idag släpper vi en lite udda animerad film om innebörden av bäst före-dag. Det är den tredje och sista filmen i en serie om hur man kan minska sitt matavfall. I filmerna träffar vi ett gäng förbannade matrester....


Det självklara hjälteskapet?

MAJA SöDERBERG 2010-09-12

Linus Källander är initiativtagare och talesperson för Dyrare mat, nu!
I dagarna tillkännagavs nomineringarna till Årets miljöhjälte. En tävling arrangerad av Min Planet i samarbete med Världsnaturfonden. Bland de cirka 150 nominerade har tolv personer valts ut så att allmänheten kan rösta på sin favorit.

Linus Källander, initiativtagare till
Dyrare mat, NU! finns bland de utvalda....

Inga planer för måndag? Anordna en Meat Free Monday Roulette

ERIK ROSIN 2010-05-15



I mitt examensarbete
"En hållbar designerroll" på Beckmans Designhögskola, har jag undersökt hur designer kan arbeta ansvarstagande och samtidigt inspirera andra till att se möjligheterna med ett mer hållbart samhälle. Jag har sedan arbetat med fyra projekt som heter Stället, Steken, Sakerna och Semestern, som behandlar levnadsområden där vi kan skapa ett positivt grönt avtryck....


Alla trådar
Senaste inlägg

Behövs verkligen GMO för att maten ska räcka till alla?

4005 dagar sedan av Frank Nilsson

Förbud mot BisfenolA i barnmatsförpackningar

4033 dagar sedan av Ben Andersen

Är slam gödsel eller avfall?

4141 dagar sedan av Zsofia Ganrot

Mat-och-klimatforskaren Christel Cederberg får Änglamarkspriset 2008

4296 dagar sedan av Johan Erlandsson

Framtidens mataffär hjälper sina kunder att ta bättre beslut

4383 dagar sedan av Eric Gullberg

Ät upp, ät mindre nötkött och ta inte bilen till affären

4409 dagar sedan av Magnus Billberger

Peak Phosphorus - i skuggan av Peak Oil

4423 dagar sedan av Johan Erlandsson

Klotet (och rapportering från journalistkonferensen Trollen & Rollen)

4476 dagar sedan av Johan Erlandsson

Klimatmärkning av livsmedel riskerar att bli utan bett

4536 dagar sedan av Mattias Carlsson

The Future of Food - GMO eller inte?

4573 dagar sedan av Pontus Andersson

En hellördag med världsmiljödagmanifestation, KRAV-mat och utställning

4670 dagar sedan av Eleonora Horn

Nässlor

4710 dagar sedan av Sven-Erik Forslin

Ät musslor och ägg - minska övergödningen

4717 dagar sedan av Eleonora Horn

Genteknik i jordbruket

4746 dagar sedan av Frank Nilsson

Sverige – Europas bästa matland 2020?

4746 dagar sedan av Johan Erlandsson

Projektarbete: Kött vs. vegetariskt

4771 dagar sedan av Jonathan Gustafsson

Få vet skillnaden mellan bäst före-dag och sista förbrukningsdag

4778 dagar sedan av Marie Lindström

Sverige beroende av livsmedelsimport

4804 dagar sedan av Magnus Billberger

VINN EN KÖKSAVFALLSKVARN - TÄVLING TILL 15 OKT

4894 dagar sedan av Stan Hayes

Det självklara hjälteskapet?

4933 dagar sedan av Linus Källander

Almedalen 2010: Dyrare mat på Briggen Tre Kronor

5000 dagar sedan av Theodor Adolfsson

God mat i Almedalen 2010

5004 dagar sedan av Peter Ågren

Livscykelanalyser av jordbruksprodukter

5010 dagar sedan av Mattias Carlsson

Miljömålsrådet: Konsumtionen har stor påverkan på miljön i andra länder

5030 dagar sedan av Johan Erlandsson

Inga planer för måndag? Anordna en Meat Free Monday Roulette

5057 dagar sedan av Erik Rosin

Produkter

Hemleverans av mat (1)
Vegetarisk catering (2)
Matlagningskurser (1)
Växtskydd (1)


Fler



Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik