Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Kultur & media   

Nätverka - att verka genom nätet

FREDRIK BERGMAN 2009-01-13        #8857

På en del sajter kan man numera bara genom att "klicka" bidra något lite med något litet till något behjärtansvärt ändamål. Det är väl, ihop med, seriösa, personliga tyckarbloggar och diskussionsforum som detta och användarskapade informationssajter som Wikipedia, sådant som brukar tas som exempel på att Internet har "mognat" och allt oftare används till opinionsbildning. T.ex. lär ju internet ha spelat en stor, kanske t.o.m. avgörande, roll i det nyligen avgjorda amerikanska presidentvalet. Under denna tråd kan man förslagsvis tipsa om både olika gåvosajter där man bidrar genom att klicka, samt olika miljörelaterade opininstrådar där man kan signera upprop eller liknande.FREDRIK BERGMAN 2009-01-13        #8858
Följande ligger mig varmt om hjärtat och är den egentliga orsaken till idén om att starta denna tråd. Med ett klick om dagen kan man från varje dator bidra med att en liten yta skogsmark bevaras i en gammelskog utanför Göteborg. Visserligen urholkar droppen stenen så småningom, men om det ska ske behövs det mycket tid. Tid som inte finns. Med nuvarande takt finns det nämligen ingen chans att en tillräckligt stor summa, 7.5 miljoner kr, hinner samlas in innan den 19 mars när det är deadline. Sedan kommer troligen markägaren att kalavverka. Från hemsidan: "Just nu pågår en insamling för bevarandet av Verles gammelskog som är belägen i Ale Kommun (ca 5 mil NO från Göteborg). Vi har på oss fram till den 19 mars 2009 med att samla ihop nog med pengar för att rädda Verles gammelskog från avverkning. Utan Ett klick för skogens förhandlingar med markägaren skulle skogen ha blivit fälld redan i vintras. Detta beroende på att inga myndigheter har nog medel för att kunna bevara den avverkningsanmälda skogen. Verles gammelskog kommer att kosta 7 450 000 kronor, inklusive lagfart och övriga kostnader. Om vi inte lyckas samla in nog med pengar i tid förlorar Ett klick för skogen sin handpenning (ca 10%) samt att skogen återgår till skogsägaren som då planerar att avverka den omgående (Innan Ett klick för skogens styrelse tog beslutet att gå in i detta avtal gjordes en enkät som visade att 94% av deltagarna tyckte att vi skulle skriva på kontraktet). Då allt arbete sker ideellt och intäkterna främst utgörs av donationer och "klick" är det ytterst upp till dig (dvs allmänheten) om denna biologiskt värdefulla skog skall få stå orörd för all framtid." Fler klickare och trädköpare behövs! Snabbt! Hjälp till!

http://www.ettklickforskogen.se/

ROS-MARIE JOHANSSON 2009-01-14        #8868
Det kanse kan ligga en liten banner på ecoprofiles första sida för ettklickforskogen.com

JOHAN ERLANDSSON 2009-01-14        #8869
Vi kan i vilket fall lägga ut det som ett produkttips. Fredrik, fixar du?

CAMILLA ÅKESSON 2009-01-15        #8895

Hej! Det känns jätteviktigt att skogen får stå kvar. Alla som har en hemsida kan hämta banners på www.ettklickforskogen.se och sätta ut den på sin första sidan, för att hjälpa till. Vi som vill kan ju också länka dit i alla mail vi sänder, så att det sprids ännu mer. Samt att vi kan köpa träd och tipsa andra om att göra det samma.

http://www.hallbarlivsstil.com

FREDRIK BERGMAN 2009-02-20        #9495
Mindre än en 4 v kvar för insamlingen till förmån för Verle-skogen, och det går sisådär... Idag saknas 4.8 miljoner kronor. Om inte någon stor givare bidrar med en hel hög med pengar så lör det vara kört. Kan inte kommunen/kommunerna i området...?

THEODOR ADOLFSSON 2009-02-20        #9497
Hur lite ger egentligen klicken? 25 000 klick om dagen låter ju spontant som ganska mycket. Vad sker med pengarna om det, vilket sannolikt blir fallet, inte kommer in tillräckligt med pengar?

FREDRIK BERGMAN 2009-03-02        #9626
Här ett upprop mot Förbifart Sthlm.

http://www.klimatstart.se/

FREDRIK BERGMAN 2009-03-02        #9627
Theodor Varje klick ger i storleksordningen 50 öre om jag fattat rätt, men det beror på beroende på hur många och generösa sponsorer det just vid tillfället för klicket finns till sidan. Ett klick för skogen är en stiftelse som arbetar med att bevara skog genom inköp även på andra håll i landet. Antar, utan att veta med 100 % säkerhet, att de insamlade pengarna i det fallet helt enkelt överförs till nästa bevarandeprojekt...? (Säkert står det mer på hemsidan för den intresserade)

FREDRIK BERGMAN 2009-03-03        #9649
På 350.org kan man skriva på ett upprop som riktar sig mot kolindustrin i USA. (det var en stor civilolydnadsdemonstration i Washington i går)

http://action.350.org/o/1879/t/8474/p/dia/action/public/index.sjs?action_KE

MATTIAS CARLSSON 2009-03-16        #9873
Ett klick för skogen fick i sista minuten stöd från Ale kommun, Naturvårdsverket, Västkuststiftelsen och Fältbiologerna och kunde därmed rädda Verle gammelskog från avverkning. Ales kommunstyrelseordförande verkar väldigt nöjd: "– Detta är en unik lösning för Sverige, då både ideella krafter, kommunen och staten tillsammans verkar för att en gammelskog bevaras och blir till natur­reservat. Genom Ett klick för skogen har människor från hela världen och folk och företag från hela Sverige köpt träd i Verle gammelskog, säger Jarl Karlsson."

http://www.ale.se/webb/aktuellt.nsf/doc/190E5B5DF96BB052C1257578005CE1DE

Logga in för att svara


Produkter

Magasin (3)
Böcker (2)
Miljökonsult (1)
Återanvändande/upcycling (1)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3269 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik