Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Företagande   

Vem blir årets Gröna kapitalist?

MATTIAS CARLSSON 2009-01-15        #8908

Veckans Affärer (VA) har instiftat ett pris för miljömedvetet företagande: "För på samma sätt som klimatfrågan kommer att utmana gamla affärsmodeller med nya politiska regleringar, kostnader för sådant som tidigare varit gratis och konsumenter som plötsligt ställer helt nya krav på de produkter man väljer, innebär det också nya affärsmöjligheter. NYA AFFÄRSMÖJLIGHETER för gamla eller nya företag, för den som klarar att vara innovativ och kanske lite modig. Oavsett om det handlar om ny teknik eller nya affärsmodeller. ... PRISET VILL VI DELA UT till ett företag eller en individ som använt kapitalismen för att möta klimathotet. Som skapat nya affärer, genom att vara innovativ och modig. Som kanske också skapat lite debatt och vågor runt omkring. Det kan vara en forskningschef, en affärsutvecklare, en entreprenör eller en storföretagschef. Och vi vill ha din hjälp att hitta henne." De åtta nominerade presenteras i dagarna på VA:s hemsida. Hittils har Scandic Hotel, Hector Rail, Effpower Batteries, och Björn Söderberg - min personliga favorit - nominerats. Priset delas ut den 21 januari.

http://www.va.se/nyheter/2008/09/10/vem-ska-bli-arets-grona-ka/ELEONORA HORN 2009-01-15        #8909
Björn Söderbergs Watabaran-projekt har jag läst om förut, och han verkar definitivt driftig, innovativ och modig. Hotellkedjan gör förvisso bra grejer, men kvalar det verkligen in till ett pris som ska premiera innovation och mod? Hur står sig de andra två nominerade i förhållande till andra aktörer inom respektive bransch? Förresten, helt off topic, hoppade jag till (i ovan länkade artikel) på sista meningens sista ord "henne": "Det kan vara en forskningschef, en affärsutvecklare, en entreprenör eller en storföretagschef. Och vi vill ha din hjälp att hitta henne." Ovanligt. VA vill visst visa på möjligheter i flera avseenden.

CARINA SUNDQVIST 2009-01-16        #8914
http://www.va.se/nyheter/2009/01/13/nominerad-till-gron-kapita/ detta är länken du ville lägga upp. :-)

JOHAN ERLANDSSON 2009-01-21        #9001
I eftermiddag anordnar VA seminarium på temat "Green Business" med efterföljande "Party for the planet" där Årets gröna kapitalist utses. Klyschmakarna har varit flitiga ser jag... På programmet finns kolkraftsmagnaten Lars Josefsson, Maria Wetterstrand och en hel hög andra intressanta namn med.

http://www.va.se/event/greenbusiness/program/

MATTIAS CARLSSON 2009-01-22        #9034
Max hambugerrestauganger utsågs igår till Årets Gröna kapitalist. Max har under året bland annat infört en CO2-märkning av sina måltider och klimatkompenserat utsläppen med trädplanteringar i Afrika. Om det räcker för att vara en "grön kapitalist" kan väl diskuteras, framförallt eftersom företaget främst lever på att sälja CO2-intensiva nötköttsbaserade produkter. Men dom premieras nog främst för sitt konsumentupplysningsarbete och för att de ser över hur de kan minska utsläppen under deras produkters hela livscykel. VD Richard Bergors: "Har CO2-märkningen av maten påverkat försäljningen? ”Absolut, vi sålde 12 procent mer vegetariska, fisk- och kycklingburgare helåret 2008. Ökningen är egentligen större, eftersom vi inte började med klimatmärkning förrän i maj.” Men er huvudprodukt är ändå nötkött. Och nötköttsproduktionen är en av de största utsläppskällorna av växthusgaser? ”Det stämmer, men det finns väldigt mycket man kan göra på det området. Storskaliga jordbruk ger problem, visst foder gör det också och vi diskuterar mycket med LRF. Jag hoppas det svenska lantbruket ser annorlunda ut i framtiden, men det kommer att ta tid och medan vi väntar på det kommer vi att klimatkompensera.”"

http://www.va.se/nyheter/2009/01/21/han-blir-arets-grona-kapit/

JOHAN ERLANDSSON 2009-11-12        #12890

Linda Magnusson, O2 Vindel. Foto: Jesper Fermgård

Titeln som 2009 års Gröna kapitalist knep Linda Magnusson på O2 Vindel. Välbehövligt i dessa tider då hot om uttagsskatt slår hårt mot försäljningen. Så här lyder motiveringen: O2 Vindel investerade tidigt i en marknad som steg för steg hamnar i fokus i jakten på klimatneutral energi. Ett uthålligt entreprenörskap som klarat både finanskris och politiska svängningar. Med en innovativ finansieringsform utnyttjar bolaget också konsumenternas vilja att bidra. För ett modigt, framsynt, uthålligt och samhällsviktigt entreprenörskap där man inte varit rädd för att sticka ut hakan och där samhällsdebatten varit en del av affärsidén – 02 Vindel är en värdig vinnare av 2009 års utmärkelse Årets gröna kapitalist.

http://www.va.se/nyheter/2009/11/10/hon-ar-arets-grona-kapitalist/

Logga in för att svara


Produkter

Miljökonsult (1)
Magasin (3)
Återanvändande/upcycling (1)
Böcker (2)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3018 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik