|
Egenodlat Egen saft utan konserveringsmedel året runt
![]() Foto: Gävleveckan Här kommer ett kanonbra tips på hur du lätt kan använda fryst saft utan att behöva tina hela burken. Vi fryser alltid in vår hemkokta saft i rena glasslådor eller vida matlådor. Inga konserveringsmedel behövs. Sedan är det bara att skopa upp så mycket man behöver med en glasskopa. Fördelen är såklart att man inte behöver tina hela lådan när man bara vill ha ett glas saft. Jättebra tycker vi. Tänk på att använda en vid plastlåda, inte en hög och smal, då går det lättare att dra med glasskopan. Låt gärna saften tina ett par minuter på bänken, då går det lättare att skopa loss. Lycka till!
Ett annat infrysnings-tips är att frysa ner koncentrerad saft eller bärpuréer som iskuber (i isbitslådan alltså) och sedan plocka fram valfritt antal när det behövs. Funkar bra för såser, buljong och tomatsåsbaser till exempel också. Logga in för att svara |
Växtskydd (1) Hemleverans av mat (1) Vegetarisk catering (2) Matlagningskurser (1)
|