Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Egenodlat   

Har du den längsta moroten?

ANNA FORSBERG 2009-05-07        #10578

Inspirerade av “Horticultural shows” i England har vi nu skapat det svenska alternativet! Något vi hoppas blir en tradition som återkommer varje höst! Bli Årets Mästerodlare! Ett evenemang för alla som tycker det är roligt att peta ner lite frön i jorden! - Vi vill locka fram och få igång odlandet hos gemene man. - Vi vill motivera odlare till nya utmaningar. - Vi vill visa och öka traktens utbud av lokalproducerade produkter. - Vi vill träffa/umgås med nya och gamla vänner/bekanta omgivna av färsk, vacker, färgstark och ljuvligt doftande skörd! Tyngsta löken, godaste sylten, vackraste buketten eller längsta bönan är bara exempel på grenar som du kan vara med och tävla i. En fantastisk dag på landet, med kakfrossa, plantbyten och marknadsstånd där det säljs lokalproducerade produkter! Klicka dig vidare till vår hemsida för att få veta mer om vilka klasser, grenar och regler som gäller. Anmälan om nyhetsbrev och tävlingsdeltagande kan du göra direkt på vår hemsida! Varmt välkommen Skölvene som tävlande eller besökare! Skölvene ligger i Herrljunga kommun mitt i Västra Götaland, endast en timmes bilväg från Göteborg! /Anna Forsberg projektledare

www.skolvene.seFREDRIK BERGMAN 2009-05-07        #10588
Bra med såna här initiativ för att öka intresset för egenodlat! Då jag reagerar på en liten detalj i informationen här ovan vill jag dock bara spela Djävulens advokat ett kort ögonblick, helt enkelt vara en jobbig typ: "... endast en timmes bilväg från Göteborg!" står det. Om man inte har bil då? Eller tycker att man inte ska använda sin bil till resor för att visa upp den där moroten? Hur långt är det då till Skölvene från Gbg? (Jag vet ju hur lätt det är att ta sig till H-ljunga med tåg. Kan man från stationen sedan ta sig vidare till Skölvene med buss? Obs. Vill mest vara en "jobbig typ" för att visa hur man allt som oftast förutsätter att bilen är trpmedlet vi ska använda.)

JOHAN ERLANDSSON 2009-05-07        #10593
Håller med Fredrik, bor man i Göteborg, odlar morötter och hänger på Ecoprofile är det nog viss chans att man är bilfri... :-) Hur tar jag mig till Skölvene utan bil, Anna? Jag har en vikcykel så jag kan ta mig några kilometer från en tåg- eller busstation med min eventuella rekordmorot. Eller om ni ordnar med samtransport? Efter detta förmodligen ej förutsedda bilgnäll så vill jag säga att Årets mästerodlare är ett kul initiativ för att öka intresset för egenodling och för hur mat produceras.

ANNA FORSBERG 2009-05-07        #10600
Ajajaj, ni har så rätt herrar! Bilen ska vi undvika att använda, åtminstone en och en i bilen. Skölvene ligger 1,5 mil från Herrljunga tågcentral, så det blir väl en lagom cykeltur!? Men om ni är fler som är intresserade kan man ju starta en ny tråd för samåkning.. eller hur!? Kul att ni gillar initiativet och jag hoppas ni blir ett gäng som kommer och är med och tävlar!

ERIK SANDBLOM 2009-05-07        #10601
Man kan förbeställa tågtaxi när man bokar tågbiljetten. Kanske ett alternativ, om man är flera?

http://www.sj.se/sj/jsp/polopoly.jsp?d=209&a=68790&l=sv

Logga in för att svara


Produkter

Växtskydd (1)
Hemleverans av mat (1)
Vegetarisk catering (2)
Matlagningskurser (1)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3052 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik