Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Klimatfrågan   

Kommer Sverige att leda?

JONATHAN SUNDQVIST 2009-06-04        #10974
Nu är jag och även Annika på plats i Bonn och vi kommer att följa den svenska delegationen med Anders Turesson i täten under de närmsta två veckorna. I öppningsmötet presenterar alla länder var de står när det gäller att lösa klimatkrisen. Häpnadsväckande nog så är alla överens! Men vi anar att bakom de vackra orden så döljer sig milsvida skillnader i vad man tycker bör göras. Sverige uttalar sig sig inte enskilt under dessa förhandlingar utan ingår i den europeiska unionens förhandlingsgrupp, så just nu för Tjeckien deras talan. Snart kommer Sverige att ta över ordförandeskapet och därför vara hela EU:s röst i de kommande klimatförhandlingarna med Fredrik Reinfeldt i spetsen. Det är just därför Sverige har blivit utvalt som en av de viktiga länder på vägen fram till Köpenhamnsavtalet. Tar man sedan en titt på hur många delegater Sverige har fört med sig avslöjar det en stab av 61 personer i jämfört med tex USA som har 49 personer. De tycks med andra ord vara väl förberedda inför de kommande förhandlingarna. Men det är långt ifrån alla som kan göra sin röst hörd på samma villkor som de stora delegationerna. För Grenada, en liten ö utanför Västindien, är inte dessa förhandlingar bara ord utan en fråga om liv och död. Grenada hotas av alltmer intensiva orkaner och tillsammans med många av de andra öarna, eller “Alliance of Small Island States” som de också kallas, hotas de av att försvinna på grund av höjda vattennivåer. Hur många är det då som representerar Grenada i dessa förhandlingar? 3 Personer! Under Sveriges EU ordförandeskap hoppas jag innerligt att Sverige inte bara för talan för den Europeiska Unionen, utan även är en ledare i förhandlinarna i stort. Jag hoppas att Sverige arbetar för klimatmål som inte glömmer bort länder som Grenada där klimatförändringarna i allra högsta grad är, och blir, alltmer påtagliga.

www.adoptanegotiator.org



MATTIAS CARLSSON 2009-09-12        #12035
Utrikesministrarna från Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Storbrittanien och Spanien skriver på DN Debatt att de är överens inför höstens klimatförhandlingar. "• Vi kommer att yrka på en överenskommelse i Köpenhamn som är tillräckligt långtgående för att begränsa den globala uppvärmningen till högst 2 grader. • Vi kommer att arbeta för ett ambitiöst och rättvist internationellt förslag, där Europa bidrar med en rimlig del när det gäller finansieringen av åtgärder för begränsning, teknik och anpassning i utvecklingsländerna. • Vi kommer att engagera oss personligen för att ge full kraft åt våra diplomatiska insatser och mobilisera resurserna i våra gemensamma diplomatiska nätverk för att övertyga de viktigaste deltagarna i förhandlingarna att göra omfattande åtaganden. • Vi kommer att arbeta för att de utmaningar som klimatförändringarna innebär för den internationella stabiliteten och säkerheten sätts högt på den internationella dagordningen. • Vi kommer att arbeta för att EU fortsätter att visa ledarskap i förhandlingarna. Vi måste vara beredda att överge vårt nuvarande åtagande att minska koldioxidutsläppen med 20 procent senast 2020 och i stället åta oss att minska utsläppen med 30 procent inom ramen för en långtgående överenskommelse och jämförbara insatser från de andra parterna." Ingenting nytt jämfört med de EU-direktiv som man kom överens om redan förra året. Väldigt diffust om vad de sex ministrarna egentligen kommit överens om, annat än att man ska driva den sedan tidigare överenskomna EU-linjen.

http://www.dn.se/opinion/debatt/vi-har-enats-infor-hostens-klimatmote-i-kop

JOHAN ERLANDSSON 2009-09-12        #12040
Ordförande Karlsson ger inte mycket för debattartikeln heller. Inget nytt, inget konkret.

http://blogg.naturskyddsforeningen.se/mikael/2009/09/12/carl-bildt-och-klim

THEODOR ADOLFSSON 2009-09-13        #12064
Hur troligt är det att Sverige kommer att leda så länge det sitter en regering med partier som gått till val på sänkt bensinskatt och att miljön inte är en stor fråga, eller en borgerlig regering över huvud taget. Det är tydligt att det inte finns något intresse för miljön så länge det hindrar den kortsiktiga tillväxten och vårt sätt att leva. Miljöpolitiken bland de borgerliga verkar helt inriktat på teknik, eller snarare en naiv vilja på att tekniken snart kommer. "• Vi kommer att yrka på en överenskommelse i Köpenhamn som är tillräckligt långtgående för att begränsa den globala uppvärmningen till högst 2 grader." Vilka minskningar krävs för att detta ska uppnås? Förlorar de något personligen på att misslyckas? Om inte så kan man väl lova vad som helst till ingen nytta.

FREDRIK BERGMAN 2009-09-14        #12083
Jag förstår inte frågan...? Det är klart vi leder! Vi bygger ju miljömotorväg för 26 miljarder för jösse namn!

Logga in för att svara




Facebook



Bli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3234 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik