Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Bil   

Aftonbladet gillar stadsjeepar

JOHAN ERLANDSSON 2005-04-10        #409
Aftonbladet har fått en ny härlig motorjournalist i David Lilja: "Tiden då man skämtade om Östermalmsjeepar eller buade högljutt mot de miljövidriga och krockaggressiva "monstren" är förbi. Nu snurrar de omkring i trafiken som vilka andra bilar som helst - och få tycks klaga. " David har nog ett ganska begränsat kontaktnät. Det är så tråkigt att Sveriges största nättidning inte kan ha bättre kontakt med verkligheten än så här. I min värld känner en ganska stor andel av svenskarna till att en stor stadsjeep oftast gör samma nytta som en vanlig bil, men med en betydligt större energiförbrukning och ökade risker för medtrafikanterna. Eftersom vi inte har hur mycket energi som helst, har en hotande växthuseffekt och vi inte vill ha fler döda och skadade i trafiken kunde man väl förvänta sig mer av en motorjournalist på Aftonbladet?

http://www.aftonbladet.se/vss/bil/story/0,2789,627291,00.htmlCONNY AXELSSON 2005-07-15        #632
Jag tog upp detta i Nerikes Allehanda och fick naturligtvis mothugg. De flesta hävdade sin omsorg om egna familjen och struntade i om de genom detta tänkande äventyrade andra trafikanter. När det gäller bränsteförbrukning fanns det inslag av samma sort som jag sett i detta forum. Man redovisade egna förbrukningar som låg långt under bilfabrikernas siffror. Det fins en EU norm för blandad körning. Vid teknikjämförelse skall denna följas. Det är samtidigt bra för miljön om varje förare lär sig att köra det egna fordonet snålt. Man får därför kritisera deras uppgifter försiktigt. Jag tycker det allvarligaste är att många som kör stads-jeepar inte förstår hur mycket annorlunda detta fordon uppför sig i snabba undanmanövrar, jämfört med en normal personbil. De blir marodörer genom sin egoism.

PER HUEN 2005-07-26        #645
Beroende på jobb, var/hur jag bor och intressen så måste jag ha en 4-hjulsdrivenbil och med lastutrymme. Hatar dock bensinförbrykningen - både för plånboken och miljön. Letar febrilt efter en "stads-jeep" som säljs i Sverige. Finns men inte här:( Måste bara invända lite mot Connys inlägg ovan: Alla som kör Jeep gör det inte för att det är ballt, coolt, inne osv utan för att det finns skäl till det. Finns en för stor skara som gör det för ovan nämnda skäl oxå såklart. Tyvärr. Ang undanmanövrar så måste jag säga att jag har ALDRIG kört en bil med mer stabilitet i just undanmanövrar OCH med helt fantastiska bromsar (ofta lastbilsdimisionerade - på "riktiga bilar" - inte dessa fusk-mode-bilarna dock). Hade jag kört någon av mina tidigare bilar som Nissan Micra, Volvo, Saab, Ford osv så hade jag krockat några gånger - Med säkerhet. Tråkigt när man ser folk som inte tänker längre än näsar räcker och drar alla över en kant/under en kam osv. Ett av citaten: blir marodörer genom sin egoism// Jasså!! Ett till: många som kör stads-jeepar inte förstår hur mycket annorlunda detta fordon uppför sig i snabba undanmanövrar, jämfört med en normal personbil// Jo, jag (med flera - långt ifrån alla) - gäller även "vanliga bilförare" har testat mig/sig och min/sin bil. Jag går på förarutbildningar, halk-kör osv så - jo jag vet vad jag och bilen klarar. Vet du??

CONNY AXELSSON 2005-07-26        #648
Per Huen: Jo då jag vet. Mitt trafikkort fyller 34 i år. Jag har också stor körerfarenhet. Det som föranledde min debatt var det faktum, som du verkar hålla med om, att trendnissar kör fordon som de varken vet så mycket om eller utbildat sig i att framföra. Vad gäller egoism, så var det ett svar på att vissa ägare försvarar sitt innehav med att de tänker på sin egen säkerhet och avfärdar medtrafikanters. När jag vid tillfälle frågade en bekant dam om hon verkligen kunde köra den bil som hon satt i, svarade hon; den är lättare än min för den har automatlåda och servo !!!!???? Det är högst sällan som fordon orsakar olyckor - däremot deras förare. Av det du skriver förefaller du vara en av alltför få seriösa storbilsförare.

JOHAN ERLANDSSON 2005-07-30        #652
Per och Conny, tack för att ni klarar av debatten utan alltför mycket hårda ord. Det är väldigt lätt att man hamnar i en alltför hård debatt när man börjar prata stadsjeepar... Per, välkommen till Ecoprofile! Har du en Jeep? Vilken modell? Jag förstår att vissa yrkesgrupper har nytta av en stor bil med fyrhjulsdrift. Vad jobbar du med?

Logga in för att svara


Produkter

Elcyklar (49)
Trikar (16)
Cykelleasing (2)
Cyklar (6)
Elmotorcyklar (1)
Lastcyklar (4)
Konverteringskit elcykel (3)
Konferenstjänster (2)
Elmopeder (5)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3325 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik