Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.
Gästartikel från MiljöBloggAktuellt

Cykel   

Vilken vagn skall jag välja?

ANN-CHRISTIN GRAMMING 2009-06-30        #11323
Funderar på att köpa cykelvagn men har svår beslutsånget. Den kommer förmodlingen mest att användas för att ta sig ut och bada i sommar, kanske även för lite storhandling. Jag har två barn på 5 och 6 år. Den äldste cyklar själv och klarar hyfsat långa sträckor så vagnen kommer mest att användas av 5-åringen. Jag behöver inte någon vagn som kan bli pulka, barn- eller joggingvagn. Duger en billig vagn från Biltema? Dessutom funderar jag på om det skulle vara bättre att köpa en påhängscykel, el tandemtrailer som det verkar heta på fackspråk, och en vanlig lastkärra om några år. Jag har kollat lite på Blocket men inte hittat något än.PåL FRENGER 2009-07-01        #11327
Hej Ann-Christin, Jag har en "billig vagn från Biltema" sedan två år tillbaka och tillika två barn som nu har blivit 5 och 8 år. Vagnen duger absolut. Den är smidig att haka på och av och man kan köpa extra fästen om man vill att flera cyklar skall kunna dra den. Vi använder den i princip varje dag året runt. Både för att hämta och lämna på dagis och ibland även för att storhandla med. Två dagisbarn, ett skolbarn eller tre stora matkassar får man i. Sen håller jag med om att det finns en massa vagnar på marknaden som är mycket coolare. Biltemavagnen är kanske lite tråkig i jämförelse men den fungerar nog lika bra som dom dyrare. Åttaåringen klagar på att den är för liten för henne så hon får oftast cykla själv bredvid. Men om hon får lyssna på musik i hörlurar så går det bra. Ska man klaga på något så är det att den kanske kunde vara liiiiite större. //Pål

ANN-CHRISTIN GRAMMING 2009-07-01        #11328
Tack! Jag skall definitivt kolla in Biltemas vagn. jag är ju ute efter något basic, jag vara bara lite orolig att den inte skulle hålla någon längre tid.

MAGNUS BILLBERGER 2009-07-01        #11329
Cykelvagnen har haft ett gigantiskt uppsving de senaste åren vilket jag tycker är jättebra. Vi köpte vår vagn (en mer avancerad variant) sommaren 2003. Fortfarande är det många som kommer fram och är intresserade och frågar om olika saker. En sak som jag brukar lyfta fram då är att de lite mer avancerade vagnarna tycks hålla ett högt andrahandsvärde. Ser idag en Chariot Carrier Cougar på blocket för 5000 kr (nypris ca 8500 kr) som jag personligen uppfattar som ett bra pris. Köper du en begagnad får du nära nog pengarna tillbaka om du säljer den inom några år. Jag gissar nämligen att även din 5-årin kommer att vara ganska bra på att cykla själv om ett par år. Jag skulle tro att de flesta alternativ av vagn har fördelar och nackdelar. Just Biltemas har jag också hört om att den tycks hålla ihop riktigt bra. Totalt sett så är det säkert en bra affär oavsett om du väljer att lägga några hundra eller några tusen. Vad gäller påhängscykel så har vi också funderat på en sådan. Fördelen är att man slipper att ha barnet på egen hand i trafiken. Nackdelen är att den får ett något begränsat användningsområde och man tappar möjligheten att lasta på pakethållaren.

ERIK SANDBLOM 2009-07-01        #11333
Ett mittemellan-alternativ till Chariot Cougar och Biltemas vagn kan vara Spectras vagn. Spectra är ungefär samma som Crescent och Monark, så det bör finnas såna vagnar i vanliga cykelbutiker. Här finns också lite diskussion om cykelvagnar:

http://happymtb.org/forum/read.php/1/772746

MONICA LINDBLOM 2009-07-04        #11358
Anki, jag hade en påhängscykel till min dotter när hon var liten och det är skitbra! Jag har en kompis som tillverkade sådana och alla jag vet som köpte var jättenöjda. Hennes cyklar hette Hjulle och företaget Tvååket. Googla på det. De cyklarna är väldigt rejäla och fina men har inte tillverkats på ett tag nu. Barnen gillar att vara delaktiga i trampandet och inte bara åka med och det är en perfekt inkörsport till det egna cyklandet.

http://www.tagganer.blogspot.com

ANN-CHRISTIN GRAMMING 2009-07-10        #11440

Vi köpte Biltemas vagn och hitills är jag väldigt nöjd. Med bägge ungarna i vagnen blir det rätt tungt, de väger nästan exakt 36 kg tillsammans vilket är maxlast, men det funkar. Här kommer lite bilder från premiärturen. Fler bilder finns här http://www.flickr.com/photos/ankix/tags/cykel/ Tack för alla tips!

ELEONORA HORN 2009-07-10        #11442
En väninna till mig berättade härom dagen att hon köpt en på Coop Forum som hon tyckte var prisvärd och funkar bra.

Logga in för att svara


Produkter

Elcyklar (49)
Konverteringskit elcykel (3)
Lastcyklar (4)
Cyklar (6)
Trikar (16)
Cykelleasing (2)
Elmotorcyklar (1)
Elmopeder (5)
Konferenstjänster (2)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3533 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik