Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Utbildning   

Seminarieserie på nätet: Grön omställning i praktiken

JOHAN ERLANDSSON 2009-08-09        #11630

Välkommen att delta i seminarieserien på nätet (webinarserien) "Grön omställning i praktiken" som Faktor 100 arrangerar i höst. Webinarserien riktar sig till dig som vill minska din miljöpåverkan men vill lära dig mer om vad som verkligen ger effekt. Vi fokuserar på persontransport, energi i bostaden och mat och går igenom vad som kan vara hållbart. Du ska efter att ha deltagit i webinarserien ha en uppfattning om vad i din livsstil som ger störst miljöpåverkan, och lärt dig vad du konkret kan göra för en grön omställning, både på kort och lång sikt. Anmäl nu! Följande webinars ingår i serien (samtliga kl. 18.45-20.00): 27 augusti 1. Konsumtionsperspektivet, de tre stora konsumtionsområdena, downshifting, koppling hållbar livsstil och lycka. Medverkande gästföreläsare: Karin Lilja 10 september 2. Minskad energianvändning i hemmet 24 september 3. Nya energikällor för hemmet 8 oktober 4. Transportbehov och val av transportsätt 22 oktober 5. Nöjesresor och fritidsaktiviteter. Medverkande gästföreläsare: Johanna Stål 5 november 6. Matval. Medverkande gästföreläsare: Maja Söderberg 19 november 7. Egenodling, näringskretslopp Vad är ett webinar? Du sitter vid en uppkopplad dator med monitor, platt-teve eller projektor. Varför inte tillsammans med familjemedlemmar, kompisar eller föreningsmedlemmar? Där tar du del av en direktsänd föreläsning (ljud och powerpointpresentation med hjälp av gotomeeting.com). Korta föreläsningspass varvas med frågeställningar där du/ni får tänka till och vi går sedan tillsammans igenom svar och åsikter. Det finns möjlighet att ställa egna frågor till föreläsarna. Föreläsare:
Johan Erlandsson Driver Ecoprofile och Faktor 100Karin Lilja
Författare till boken Växla ner!
Johanna Stål Chefredaktör för Camino MagasinMaja Söderberg Författare till boken Klimatmat
Pris: 349:- inkl. moms. Det går att delta på ett enstaka webinar för 199:-. Anmäl nu!JOHAN ERLANDSSON 2009-08-12        #11656

Ny gästföreläsare bokad: Lena Israelsson, vinnare av Allt om Trädgårds stora pris 2009

http://www.faktor100.se/lectures_citizens.php

ELEONORA HORN 2009-08-27        #11811
Ytterligare en gästföreläsare, Johan Ehrenberg, har tillkommit. Johan Ehrenberg har de senaste åren förekommit flitigt i artiklar, debatter, TV-program och på konferenser kring hur man kan producera egen el. Den 24 september sänder han från Bokmässan när seminarietemat är nya energikällor för hemmet.

http://egenel.etc.se/

ELEONORA HORN 2009-08-27        #11813
Här är en artikel från 16 april 2008 i Ny Teknik: "Så ska Johan Ehrenberg bli självförsörjande på el"

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article332003.ece

ELEONORA HORN 2009-08-27        #11814
Väninnan och jag laddar inför middag ihop och ser fram emot premiärseminariet tillsammans lagom till efterrätten. Det blir perfekt, då kan vi fortsätta diskutera seminarieämnena med varandra även efteråt. En fiffig grej med det här sättet att delta i seminarium på är faktiskt att väninnans sexåriga son också kan hänga med och pyssla med annat i närheten under själva seminariet.

ELEONORA HORN 2009-08-27        #11821
Väninnan, jag och vänninans son fick en mycket trevlig kväll tillsammans. Väninnan är inte alls en sådan miljönörd som jag, ändå innehöll detta första seminaium något för oss båda att fundera och diskutera kring. För när det kommer till frågor som vad vi blir lyckliga av och om växla ner-livsstil är vi alla berörda. Det var perfekt att äta middag ihop, delta i seminariet tillsammans, och sedan avsluta med eftersnack till efterrätten då vi passade på att bläddra i både Karin Liljas bok Växla ner! och dagens andra boktips Happiness (av Richard Layard).

JOHAN ERLANDSSON 2009-08-28        #11822
Detta var kul! En viss darrighet i tekniken, men det löste sig som tur var och jag, Karin Lilja och deltagarna fick en intressant timma tillsammans! Citat från Karin som fastnade hos mig: "Det är dyrt att jobba", apropå pendlingskostnader och att man behöver köpa mer kläder. Konceptet som sådant verkar funka, vi fick in totalt 144 frågor (varav en del var av testkaraktär i början av webinaret på uppmaning från mig), och jag fick uppfattningen att deltagarna uppskattade det interaktiva i webinaret. Så här svarade en deltagare på frågan om vad som var bäst med webinaret: "Intressanta ämnen, bra med avbrott med inlägg från deltagarna. Det kändes verkligen som ett seminarium och inte bara en föreläsning." Jag ska slipa lite på upplägget utifrån deltagarnas synpunkter i utvärderingen, och så ser jag fram emot nästa webinar den 10 september om minskad energianvändning i hemmet! Det går bra att hoppa på hela webinarserien mitt i, man får tillgång till inspelade filmer av missade webinars.

http://www.faktor100.se/lectures_citizens.php

JOHAN ERLANDSSON 2009-09-10        #11994
I kväll gör vi igen, denna gång blir det kWh-frossa i seminariet "Minskad energianvändning i hemmet".

JOHAN ERLANDSSON 2009-09-11        #12027
Roligaste energitipset från webinar 2: "Ordna kalas. Varje person bidrar med 200 watt".

JOHAN ERLANDSSON 2009-09-24        #12247
Snart är det dags för webinar 3 om nya energikällor för hemmet. Medverkande gästföreläsare idag är Johan Ehrenberg, som sänder direkt från bokmässan... Bokmässan stänger kl. 19 och Johan ansluter till webinaret ca. 19.10. Nu kan du få svar på dina frågor om småskalig sol- och vindkraft!

ELEONORA HORN 2009-09-24        #12250
Jag önskar mig tips på vad jag kan göra för enkla åtgärder på sommarstugan som inte innebär en stor investeringskostnad. Dessutom är jag nyfiken på möjligheter att producera egen el när man bor i lägenhet.

JOHAN ERLANDSSON 2009-09-24        #12252
De viktigaste råden gavs säkert redan förra webinaret om minskad energiförbrukning. Men visst kommer det komma genomförbara åtgärder för sommarstugan ikväll också! Huruvida investeringskostnaden blir tillräckligt låg får du bedöma själv... Det billigaste är som sagt i vanlig ordning att inte förbruka energin från början, och hur man lyckas med det tog vi upp på förra webinaret. Johan Ehrenberg har säkert tips på hur man kan producera egen el när man bor i lägenhet.

JOHAN ERLANDSSON 2009-09-24        #12260
Så var webinar 3 genomfört. Det blev en intensiv stund där Johan Ehrenberg mötte visst motstånd av både sin 3G-uppkoppling samt vakter som ville slänga ut honom från Svenska Mässan... :-) Men det gick bra till slut. Det blev en väldig massa frågor till både Johan och mig, så vi drog över tiden. Svårt att hinna med alla kul saker som finns inom fin-energi på en timme! Det fanns lite skilda åsikter bland deltagarna om vad som är en bra energikälla för värme på vintern... Jag tror jag ska skriva ner en egen tre-i-topplista. Kan bli en intressant diskussionstråd.

JOHAN ERLANDSSON 2009-10-08        #12440
I kväll är det dags för webinar 4 om transportbehov och val av transportsätt. Jag ska plocka ihop lite russin här från Ecoprofile och ge ganska mycket tid till diskussion har jag tänkt.

JOHAN ERLANDSSON 2009-10-22        #12596
Så är det dags igen, denna gång om nöjesresor och fritidsaktiveter. Ser fram emot Johanna Stål som gästföreläsare! Vi du vara med bara idag så är det fullt möjligt, anmäl dig på länken nedan.

https://www2.gotomeeting.com/register/999294114

Logga in för att svara


Produkter

Magasin (3)
Återanvändande/upcycling (1)
Miljökonsult (1)
Böcker (2)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 2760 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik