Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Grundsyn på hållbarhet    Resor övrigt    Energi övrigt   

Underbara miljönyheter i slutet av förra veckan

ERIK SANDSTRöM 2010-04-27        #14603
Torsdag - fredag i förra veckan blev rena glädjechocken. Inte förrän i går kom jag ikapp nyhetsflödet till bloggen Miljöinnovation och EU-Bidrag. En miljöleksak, två filmer om miljöinnovationer, två positiva informationer från listade publika bolag med miljöinnovationer och fem glada nyheter för andra miljöinnovationer.  Om jag inte blivit så glad skulle jag blivit alldeles matt.


Att vara nyhetsbloggare för miljöinnovationer är mest roligt. Jobbigt kan det kännas när det blir "för många" (ja egentligen kan det ju aldrig bli det) nyheter.   Nyhetsflödet från torsdag och fredag hann jag inte blogga ifatt förrän i går. Gläd Dig med mig åt listan nedan. Vill Du veta mer om någon så gå till min blogg Miljöinnovation och EU-bidrag, ecoinnovation.se

Clean Oil Technologies är ett publikt bolag listat på NGM -marknaden. Deras Processor Renar Olja i bilar och bussar. En buss har gått 60 000 mil utan oljebyte. Efter många år med förluster under utvecklingen av deras processor har de redan under första tertialet i år sålt lika mycket som förra året. Det senaste är en större order till Turkiet.

Guldkannan Towa finns nu på film på Youtube med engelsk speaker. Guldkannan Towa är en kombi. Potta och vattenkanna i ett. Hon kan hjälpa Dig! Ditt kiss är med lämplig vattenspädning bra gödsel för trädgården.

Trä som byggmaterial har stora miljöfördelar. Ett nytt byggsystem ger nya möjligheter att bygga klimatsmart och energisnålt.  Med helt nya konstruktionsprinciper kombinerat med beprövade träregelväggar och träbjälklag har man skapat ett miljöeffektivt byggsystem för hus med 4-8 våningar. 

EkoTanken gör enskilt avlopp kommunalt! Företaget har fått sin patentansökan godkänd i USA. 

Elsnöskotern ger sköna drömmande minnen av fjällturer före snöskoterns ljud. Världens första eldrivna snöskoter, Elmacchina, har presenterats i Åre. Vi har också lagt upp en film på den.

AB Torkapparaters nya teknik omvandlar färsk biomassa till ett extremt torrt och energirikt bränsle. Nyheten är en utveckling av torrefiering. Den innebär att trä torkas i syrefri miljö vid cirka 300°C. Resultatet är ett kolliknande material med stor potential att bli ett miljövänligt alternativ till kol i befintliga kraftverk.

Cleanflow introducerar en ”njure” för grönlut som är en del av sulfatprocessen för pappersmassa. Då går åt mindre kemikalier och mindre energi.

Stormfågeln, ett bolag listat på Aktietorget har haft extra bolagsstämma. Det är ett steg i rätt riktning sedan huvudägaren tagit över efter tidigare lednings försök att lägga ner bolaget. Stormfågeln bygger på mycket spännande patent som har testats praktiskt i en BränslesnålFartbåt.

Slutligen har Ekokul soldrivna leksaker. Vilket härligt sätt att stimulera de yngsta att tänka på miljön! Vårens miljöinnovation är ett kit där du kan bygga sex olika rörliga leksaker med hjälp av en solpanel.

Medge att detta räcker för att glädja ett prövat miljöhjärta en stund. Hoppas Du njutit av kavalkaden. Vill Du veta mer så kolla ecoinnovation.se 
MARTIN SAAR 2010-04-30        #14639
Hej !
Det enda man kan säga att man gläds åt ditt prövade miljöhjärta och konstaterar att tenikfascisten gripit tag i dig. Det du för fram är inte annat än luckorus utan värde. Men var och en blir salig i sin tro. Puuh

ERIK SANDSTRöM 2010-04-30        #14641

Miljöproblemen är helt överväldigande. Samtidigt är de mycket små i förhållande till vad de skulle vara om alla människor levde med västvärldens ekonomiska standard. De flesta i västvärlden ställer inte upp på stora sänkningar av levnadsstandarden. Då har vi mycket svårt att begära att jordens övriga befolkning ska begränsa sin "standard"förbättring tillräckligt för att klara de globala miljökraven. Det var vad som illsutrerades av Köpenhamnsmötet. Men lönsamma miljöåtgärder genomförs. De sprider sig av sig självt när människor och företag upptäcker att de tjänar på dem. Nya tekniska lösningar för miljön som blir lönsamma är därför en avgörande förutsättning för att klara miljön. Därför arbetar vi för sådana lösningar. Vill Du veta mer om just dessa nyheter så kolla http://evolveu.bloggsida.se/ Scrolla ner för resp. nyhet!

JOHAN ERLANDSSON 2010-04-30        #14643
Samma sak här Martin, som jag kommenterade i den här tråden. Denna typ av nedlåtande kommentarer hör inte hemma här. Du är dock varmt välkommen att argumentera kring tekniklösningars betydelse.

Logga in för att svara


Produkter

Återanvändande/upcycling (1)
Miljökonsult (1)
Magasin (3)
Böcker (2)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3336 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik