Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Konsumtion och livsstil    Energi övrigt    Övrig konsumtion   

Notiser om EU-pengar för miljön

ERIK SANDSTRöM 2010-08-17        #15469

Författaren i ett av de största ekologiska fotavtrycken i dubbel bemärkelse. En jättesequoia, vars artfränder genom John Muir fick Abraham Lincoln att avsätta det första området för naturskydd. Kanske man kan hävda att allt naturskydd därefter är ett ekologiskt fotavtryck av dessa jättar. Och foten är ju också stor.

EU-pengar är ett sätt att använda EU-för miljön. Behoven av finansiering är oändliga. Missbruk förekommer, men vi behöver inspireras av de positiva exemplen för att ha en chans att klara miljön. Det hoppas jag bidra till med utdraget nedan ur vårt Nyhetsbrev Eco Innovation EU-Peng 2010:5

Kanske ett "miljöutdrag" ur det första Nyhetsbrevet Eco Innovation EU-Peng hösten 2010 är av intresse för EcoProfiles besökare. Nyhetsbrevets fokus är möjligheter för företag att ta hem EU-pengar främst för miljö och innovation. Bland mottagarna finns också några som arbetar kommunalt för Näringslivet i sin kommun.

 

"PROMILLE för miljoner €uro" ... är rubriken på min KRÖNIKA i Uppfinnaren & Konstruktören 2010:3. Krönikan hittar Du genom att scrolla ned på sidan EU-bidrag: http://ecoinnovation.se/eu-bidrag För den som är liten är ju bästa sättet att få stöd för miljön att övertala någon större att göra en ansökan. På sidan hittar Du också annan matnyttig information.

 

DEMO-MILJÖ-programmet sköts av Tillväxtverket för SIDAs pengar. Med programmet kan miljöteknikföretags kunder i vissa SIDA-länder få stöd för att köpa svensk miljöteknik. Nu pågår en utlysning: http://evolveu.bloggsida.se/svenska-stod/demomiljo-2 . En av sommarens
tre bästa mljönyheter var att detta stöd går till en affär för Solarus Hybridsolpanel:
http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovation-solarus-demo-miljo


Sverige har nog slagit EU-rekord på utbyte i ett finansieringsprogram i år. Det gäller LIFE+ PROGRAMMET FÖR EU-FINANSIERING. Av EU-Kommisionens tilldelade 250 M€ har svenska projekt tagit nära 14 %. Sveriges normala andel är under 3 %. Jag tycker vi som svenskar ska vara glada åt att Sverige gång på gång lyckas så bra på detta miljöprogram. Särskilt glädjande är det goda utbytet för Life+ Miljöpolitik och Styrning som ger stöd för innovationer mm. Här tog Sverige 7 projekt med sammanlagda EU-stödet 20,9 M€. Trots att programmet har en uttalad ambition att stödja myndigheter och icke-vinstdrivande verksamhet vann tre innovativa företagsprojekt stöd.

 

Nya utlysningar är aktuella för Ramprogrammet för Forskning & Utveckling. Svenka ansökare hör också på detta program till de mer framgångsrika. I ramprogrammet finns en betydande miljökomponent. Denna gång erbjuds bland annat 50 miljoner € till Eco Innovations.  

För mer om dessa och andra nyheter är Du välkommen kolla vår hemsida  http://ecoinnovation.se/. SCROLLA ned så hittar Du information.

 

Du som i fortsättningen vill ha Nyhetsbrevet EU-Peng skickar en epost med ordet EU-Peng i rubriken till [email protected]
Logga in för att svara


Produkter

Övrigt (11)
Miljökonsult (1)
Böcker (2)
Magasin (3)
Återanvändande/upcycling (1)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3680 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik