Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Cykel   

Lyxcykelsemester

JOHAN ERLANDSSON 2011-08-10        #18626

Årås kvarn mellan sjöarna Vollern och Jogen, en av övernattningsställena med STF vandrarhem och mycket ekologiskt producerad mat

Cykelsemester har jag aldrig riktigt varit sugen på tidigare. Jag har tänkt mig det som något ganska fysiskt krävande och som innebär en rätt spartansk tillvaro med tält och Triangiakök. Inget fel med det, men heller inget jag varit så sugen på när jag tänkt på hur det brukar kännas i kroppen efter att ha suttit en stund på sadeln... Men nu har jag prövat på lyxcykelsemester och det rekommenderas!

Ulricehamns kommun har i cirka tio år erbjudit "cykelpaket", med utstakade rutter. De ordnar allt praktiskt, så allt man behöver göra är att betala, trampa, äta, sova och njuta av resan i Ätradalen och det vackra kulturlandskapet med sina sjöar och ängar. Boende i eget rum på pensionat eller vandrarhem. Frukost och middag ingår, och när man åker iväg på förmiddagen så får man ett lunchpaket med sig. 

I vanliga fall går det bra att hyra cyklar, men just denna vecka var allt uppbokat på grund av något cykelarrangemang i Borås. Så jag skramlade ihop två vikcyklar som vi tog med oss från Göteborg (tack Anki och Peter!). Och det var lika bra det, för då upptäckte vi friheten med att ta med sig vikcyklar på bussen. Inga som helst problem att få med dem, det fanns väldigt gott om lastutrymme på samtliga bussar.

Har man en egen vikcykel kräver en sån här resa ett minimum av planering. Bara att boka paketet och ev. tåg/buss, packa lite kläder och ge sig av och uppleva.

Det går att bläddra bland bilderna nedan i din egen takt. Klicka på pratbubblan för att se bildtexter. Bildspelet funkar inte på iPhone och iPad.
JOHANNES WIKSTRöM 2011-08-10        #18671
Härligt! Jag gillar verkligen cykelsemestrar och brukar åka på en med familjen varje år. Vi kom hem idag efter en tur utmed Klarälvsbanan, som går från Karlstad upp  till norra Värmland och det på en gammal asfalterad banvall. Tyvärr öste regnet ned hela dagen och banvallen var översvämmad på sina håll. Vissa stickvägar hade till och med rasat.  Detta visar väl fördelen med bokade resor med mat och frukost. Efter lite trampande kommer man under tak och kan torka upp. Har man inte bokat rum måste man man nog vara lite proffs på uteliv för att klara regniga dagar. Trots galonkläder var vi ju blöta nästan överallt för att inte tala om packningen. 

JOHAN ERLANDSSON 2011-08-10        #18672
Ja, vädret spelar naturligtvis oerhört stor roll för upplevelsen. Vi hade en väldig tur. Tjejerna som just cyklat Karesuando-Göteborg har nog lite erfarenheter av väder. De drog ned på cyklingen de perioder det regnat har jag läst på deras blogg. Ska förhoppningsvis träffa dem i övermorgon, då får de berätta mer!

Jag tänker så här: Man kan ha otur och få en svensk cykelsemester bortregnad. Men om man gör flera så lär de flesta ha acceptabelt väder -och några blir oförglömliga! (Och här flikar jag in en nästan förbjuden klyscha: "Det är som livet!" :-)) Är man ute en längre period så ska det väl iofs väldigt mycket till om det ska regna och blåsa hela perioden.

Har man hopfällbar cykel eller kan tänka sig att hyra kan man såklart ta tåget/bussen till mer solsäkra ställen.

ELEONORA HORN 2011-08-10        #18673
Det ser verkligen ut att ha varit en mysig semester! Hur långa dagsetapper var inplanerade, från boende till boende, i cykelpaketet?

JOHAN ERLANDSSON 2011-08-10        #18674
Det var behagliga sträckor, ingen var över tre mil. På andra rundor tror jag det kan vara dagsetapper på lite drygt fyra mil. Ska kanske lägga in en länk till paketen också:
http://www.vastsverige.com/sv/ulricehamn/aktiveras/bilfria-asfalterade-banvallar/


Logga in för att svara


Produkter

Elcyklar (49)
Konverteringskit elcykel (3)
Lastcyklar (4)
Cyklar (6)
Trikar (16)
Cykelleasing (2)
Elmotorcyklar (1)
Konferenstjänster (2)
Elmopeder (5)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 2762 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik