Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Cykel   

262 mil senare: Malin och Sofia är framme i Göteborg

JOHAN ERLANDSSON 2011-08-13        #18688

För knappt två månader sedan befann sig Malin och Sofia i Karesuando. De satte sig på varsin trike och började trampa, och häromdagen kom de fram till Göteborg. Jag fick äran att träffa dem och dessutom möjlighet att testa på några olika trikar.Vägarna tyckte de var sådär, det var mer grusväg än vad som hade utlovats på Sverigeleden, som de har följt större delen av resan. Grusvägar är inget underlag som en trike trivs jättebra på, det kan vara svårt att hitta fäste för bakhjulet om det är löst grus. Är det mittremsa på en riktigt liten grusväg kan det också vara jobbigt. Jag tipsade om att MC-kartor har information om vägars underlag, vilket de tyckte verkade toppen.

Trikens stora fördel är att man inte får ont i kroppen, vilket överhuvudtaget möjliggör en så här lång resa. Mindre nackdelar är att man exponeras mer för regn på en liggcykel än på en vanlig cykel, och att den är lite bredare så det blir svårare att cykla i bredd.

Om de skulle göra om resan så skulle de ha mindre packning med sig. Nu hade de både packning på cykel, samt släp, och det hade varit skönt att slippa en del vikt. Fler cykelsemestrar kan de definitivt tänka sig, men kanske inte riktigt så här långa. Men tre-fyra veckor kan det bli ändå. Att ta med en hopfällbar cykel på buss eller tåg delar av en cykelsemester har de inte riktigt tänkt på, de känner sig osäkra på att man verkligen kommer få ta med den. Jag frågade om de skulle velat ha elassistans, men nej, de hade ju bestämt sig för att cykla... Men de vill gärna pröva.

Det som de verkligen kommer komma ihåg från resan är alla människor de har stött på. Många har stannat och undrat om deras resa och cyklarna, och vid flera tillfällen har de blivit bjudna på både fika och natthärbärge.

Härnäst väntar studier för Malin och Sofia. Och två månader intensivt umgänge verkar inte ha satt några käppar i hjulen för vänskapen, eftersom de bestämt sig för att bo ihop när de ska plugga i Umeå! Lycka till med studier och framtida cykelsemestrar!

Eftersom Roland som lånade ut cyklarna var och hämtade tjejerna i Göteborg så fick jag och sonen tillfälle att testa ett gäng trikar, vilket var oerhört roligt! Fem olika trikar stod till buds, och jag fastnade för den lite mer opraktiska GreenSpeed GT1 (klarar inte trottoarkanter så bra), som hade mycket fart- och gokartkänsla. Vill ha!JOHAN ERLANDSSON 2013-01-30        #21829

Men det är klart att någon ska vara värre. 23-årige Brysselbon Guillaume Bruyr har tänkt cykla trike till Kazakstan i sommar. 750 mil. Till sin hjälp tar han solceller och elassist.


Logga in för att svara


Produkter

Elcyklar (49)
Konverteringskit elcykel (3)
Lastcyklar (4)
Cyklar (6)
Trikar (16)
Cykelleasing (2)
Elmotorcyklar (1)
Konferenstjänster (2)
Elmopeder (5)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 2853 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik