Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.
Gästartikel från Move About

Bil    Företagande   

Världens första solbilspool har startat i Helsingborg

ULF JAKOBSSON 2012-03-22        #20244

Invigning av världens första solbilspool i Helsingborg, i samarbete med Öresundskraft (På bild, fr.v: Anders Östlund, vd Öresundskraft, Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande Helsingborg, Ulf Jakobsson, Move About, Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft och Jakob Lagercrantz, Gröna Bilister.)

Företag och privatpersoner kan nu boka elbilar av märket Nissan Leaf som drivs av 45 m2 solpaneler. Detta är startskottet för Move About's satsning på elbilspooler för företag, kommuner och privatpersoner i Nordvästra Skåne.

Transportsektorn står idag för ca 38% av växthusgasutsläppen i Sverige och det måste till en kraftig förändring om vi ska kunna uppnå en verkligt hållbar utveckling. Förutom att det finns för många bilar så är framförallt dagens "miljöbilar" allt för förorenande. Elbilar som drivs på förnyelsebar energi har potential att bli en mycket viktig del av lösningen men nackdelen är att bilarna än så länge är dyra att köpa.
 
Move About har utvecklat ett komplett system för elbilspooler för företag och kommuner samt publika elbilspooler för allmänheten. Med ett specialutvecklat bokningssystem kan man använda elbilarna mycket effektivt och därmed få ned kostnaderna, då en elbil bara kostar ca två kronor milen att köra. I och med att bilarna bokas och används så frekvent syns de också mycket och har ett enormt profileringsvärde för t ex företag och kommuner som vill ligga i framkant. Kort sagt så är det så här elbilar ska användas för att komma till sin rätt - både ur kostnadssynpunkt och ur profileringssynpunkt.
 
Systemet är väldigt enkelt att använda. Den som är medlem får ett personligt nyckelkort för att öppna bilen. Bokningen görs på internet och man kan bl a uppge hur långt man planerar att köra för att få en bil med rätt laddnivå. Bilarna kan bokas för en halvtimma upp till ett dygn eller mer.
 
I publika elbilspooler, som den nyligen invigda solbilspoolen i samarbete med Öresundskraft, betalar man en medlemsavgift på 124 kronor per månad och därefter bara för tiden man bokar och använder bilen. Ingen kilometeravgift eller bokningsavgift tillkommer.

Företag och kommuner med egna elbilspooler betalar en fast månadsavgift och kan använda bilarna så mycket man vill. Tre elbilar täcker normalt transportbehovet för ca 100 anställda. Move About hjälper till med telefonsupport, elektroniska nyckelkort, service, tvätt, städ, bilproblem, etc, och företaget eller kommunen kan koncentrera sig på sin vanliga verksamhet och att använda elbilarna effektivt. Man kan också öppna upp elbilspoolen för privata användare och därmed minska sina kostnader och öka synligheten ytterligare.
 
Företag och kommuner i Skåne och Västra Götaland har nu alltså en unik möjlighet att bli pionjärer inom framtidens verkligt hållbara transporter!
 


Nissan Leaf används i de publika elbilspoolerna i Helsingborg och är ett av de bilmärken Move About kan erbjuda sina kunderLogga in för att svara


Produkter

Miljökonsult (1)
Trikar (16)
Konverteringskit elcykel (3)
Cyklar (6)
Lastcyklar (4)
Elmopeder (5)
Elmotorcyklar (1)
Cykelleasing (2)
Konferenstjänster (2)
Elcyklar (49)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3648 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik