Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Cykel   

Stöd Bikes vs Cars!

FREDRIK GERTTEN 2013-10-02        #22823

Jag är född i cykelstaden Malmö. Ofta när jag varit på uppdrag runt om i världen har jag saknat cyklar i stadsbilden. Istället har kaotisk dysfunktionell biltrafik gjort även ganska fina städer tunga. De senaste åren har jag sett en förändring. Det finns en global cykelrörelse. Folk har helt enkelt tröttnat på att sitta timmar i bilkö, även folk som har råd att köra bil väljer en livsstil som med cykel som dagligt transportmedel. 

När jag i november förra året presenterade BIKES vs CARS för internationella TV-bolag som förvandlades vårt pitch-möte till en ren biktstund. TV-makthavare från Tokyo, Bogota, Paris, Prag, Vancouver,  Oslo mfl berättade om sina personliga kickar när de bytt från bil till cykel. Det har också lett till att filmen nu är förhandsutsåld till TV-bolag i åtta Europeiska länder. Även SVT är med. 
 
Tyvärr så sjunker  priset TV-bolagen betalar år för år. Vi behöver en internationell succé för att finansiera en ambitiös dokumentärfilm. 
 
Jag har hittills filmat i Los Angeles, Toronto, Sao Paulo, Bogota, London och Köpenhamn. Överallt letar jag små historier som i sig bär globala aspekter på det stora dramat i vår trafik. 
 
Här i Sverige talas det om Peak Car. Samtidigt så säljs det fler bilar än någonsin. Den utvecklingsmodell som burit fram Sverige, USA och många västliga länder kopieras nu i Öster och Syd. Detta samtidigt som vi alla är smärtsamt medvetna om hotet mot klimatet. 
 
Jag har i grunden en positiv syn på världen. Tror att förändring är möjlig. Det fina med cykeln är att den är ett utmärkt redskap för förändring. Alla som parkerar sin bil en dag i veckan och tar cykeln skapar en klimateffekt. 
 
Dessutom existerar utopierna. I Köpenhamn pendlar över fyrtio procent på cykel varje dag. Översätt de siffrorna till stora städer runt om vårt klot: tänk dig New York, Los Angeles, London, Djakarta med samma nivån på cyklandet. Det är då cykeln blir revolutionär. Om så många tog till cykeln så skulle det inte bara få en direkt och positiv klimateffekt, det skulle också drabba bilbranschen, oljepriset skulle rasa, de stora köpladorna skulle förlora kunder för handeln hade blivit  mer lokal. 


 
Ta en titt på vår hemsida: bikes-vs-cars.com
Ännu bättre, stöd vårt filmprojekt på Kickstarter.
Kickstarter är fantastiskt men också skrämmande. Vi har en månad på oss att nå 50 000 dollar. Annars får vi inte ut en cent. Så sprid och gilla. 
 
Jag är mitt uppe i arbetet med filmen. Hoppas filma i Paris snart och I Beijing. Men först måste kassan fyllas på. Det är dyrt att göra film.CONNY AXELSSON 2013-10-03        #22825
Vem kommer med en lösning på cykelparkeringar ?
Den skall klara att härbärgera cyklar utrymmessnålt och säkert låsta. Det skall vara enkelt att ställa in och hämta ut, med rena kläderna.
Placeringen blir där människor passerar och kan innehålla reklamplats, för delfinansiering. Försäkringsbolagen bör vara intresserad att bidra. 
En idé projekterades på 90-talet i Västerås. Möjligen var den lite för tidig. För att kommunerna skall satsa, måste först ett problem ha uppstått.
Där är vi nu och behovet kommer att öka. 

EVA GUSTAVSSON 2013-10-30        #22874
Heja Fredrik! Nu drygt 73 000 dollar insamlade på Kickstarter. Strålande!

Och så behöver vi lite ny lagstiftning som medger byggande utan visst antal bil-p-platser och istället föreskriver ett visst antal cykel-p-platser. Och en viss andel av dem med tak...Logga in för att svara


Produkter

Elcyklar (49)
Konverteringskit elcykel (3)
Lastcyklar (4)
Cyklar (6)
Trikar (16)
Cykelleasing (2)
Elmopeder (5)
Elmotorcyklar (1)
Konferenstjänster (2)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 2760 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik