Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Övrigt   

Malta potentiell vinnare i en ”grön” Eurovision Song Contest

EJ LäNGRE MEDLEM 2021-05-04        #24766

Det är bara några veckor kvar tills årets Eurovision Song Contest drar igång. Nytt för i år är att tävlingen arrangeras utan varken transporter och publik, vilket innebär att vi kommer få vittna till en grönare och miljövänligare musiktävling. För första gången i historien ser Malta ut att vinna tävlingen, i alla fall om oddsen får tala.När Sveriges utsåg sin representant, Tusse, trodde många att Sverige hade en god chans till att vinna historiens kanske grönaste Eurovision-final, men i takt med att allt fler länder utsåg sina kandidater började bland annat Malta klättra högt i statistiken på en rad olika bettingsajter. Hur det ser ut i skrivande stund kan ses i realtid, bland annat på
https://campobet.se/sv/, där Malta toppar tillsammans med Frankrike och Schweiz. Jämför man alltså hur det ligger till för Malta oddsmässigt så är det faktiskt inte helt omöjligt att det blir en maltesisk seger.

 

Historiskt har oddsen sällan slagit helt fel när det kommer till potentiella segrare i den stora musiktävlingen. De stämmer ofta in, vilket också fått stora medieaktörer och mainstream media att fokusera på odds när de ska analysera events och tävlingar likt Eurovision Song Contest. Liknande görs även inom sporten, särskilt inom fotboll, ishockey, handboll och många andra sporter – men också den svenska melodifestivalen. För Sveriges del ser det ut som att Tusse i alla fall kan säkra en plats i topp 10 för Sverige.

 

I årets spektakulära och färgfyllda upplaga kommer vi få höra allt från operainspirerade pophuts, kärleksballader och nyskapad chernobyl-inspirerad technopop. De som favoriter som sticker ut mest i det mediala rummet är Island, Schweiz och Ukraina. Tittar vi på oddsen hamnar även länder som Frankrike, Italien, Litauen, Norge och San Marino ganska högt upp i topp 10-listan. Sämst kommer det med stor sannolikhet gå för Polen, Slovenien och Albanien.

 

Malta har aldrig tidigare vunnit tävlingen men har nu alltså en unik chans att kamma hem hela segern för första gången. Bakom bidraget döljer sig Destiny Chukunyere som inte kan ses som en pionjär i dessa sammanhang. 2015 tog hon hem segern när hon tävlade i Junior ESC i Sofia, Bulgarien, med bidraget ”Not my soul”. Därefter har hon dykt upp i en rad olika musiktävlingar, både i Malta men också i utlandet. Hon slutade på sjätteplats i en semifinal i Britain’s Got Talent, därefter dök hon upp i Maltas egen X Factor i fjol där hon också segrade som vinnare. Som en ära får hon nu alltså representera sitt land Malta i årets upplaga av Eurovision Song Contest med låten ”Je me casse” i Rotterdam.

 

Tittar vi på hur tävlingen organiserats tidigare kommer årets event att lämna ett grönare klimatavtryck eftersom arrangören beslutat att sända eventet i tv utan någon publik. Om konceptet går hem hos tittarna kan även Malta, om de vinner, tänka sig något liknande koncept nästa år. Som tidigare känt har Malta inga större arenor som kan användas för stora events som Eurovision Song Contest. De största anläggningarna som eventuellt kan användas är Maltas konferenscentrum som ligger i Ta Qali, och en fotbollsstadion som ligger ett stenkast bort.

 

Historiens kanske ”grönaste” upplaga av Eurovision Song Contest kommer att hållas i Rotterdam, Nederländerna mellan den 18 och den 22 maj 2021. Som vanligt kommer man kunna följa tävlingen i Sveriges Television och i Eurovision-appen, där man redan nu kan smyglyssna på årets bidrag och se vilka deltagare som dyker upp i tv-rutan i maj.

 
Logga in för att svara
FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3254 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik