Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Bil   

VW Polo Bluemotion diesel -0,39 l/mil

JOHAN ERLANDSSON 2006-02-28        #1587

Småändringar i transmission, motor och kaross får ner förbrukningen till låga 0,39 l/mil. Det räcker med råge för Vägverkets miljöbilsdefinition, förutsatt att den får partikelfilter. Kommer till vissa europeiska länder, ej Sverige, till sommaren.

http://media.vw.com/article_display.cfm?article_id=9852SVEN KARLSSON 2008-03-18        #4733

Förutom att det uppdagats att dieselbilen inte är så nyttiga för våra lungors cellmembran och våra hjärnor, så drar Polo BlouMotion 0,599 l/mil enligt Teknikens Världs Sverigecykel.Och då är det inte med några kallstarter.Citat:Men att PoloTDI 80 går snålare än Polo BlouMotion är skandal!:Slut citat från Teknikens värld. http://www.teknikensvarld.se/files/TV0703_vw_polo_bm.pdf Då ser det ju inte så bra ut jämfört med Priusens 0,5 /mil ,rymligare bil och mycket tystare. Över en krona billigare bränsle per liter ,mindre oljebyten,(vart tar den oljan vägen tro)senare kommer partikelfilterbyten som ej är helt gratis + mycket dyrare skatt! Men vägverket,Gröna bilister,ett antal journalister, Bil Sweden,talar sig varma för dieselbilen vilket fått en stor del av nybilsköparna att välja dieselbilen. http://pubs.acs.org:80/cgi-bin/abstract.cgi/esthag/2008/42/i05/abs/es0716554.html

MAGNUS BILLBERGER 2008-03-18        #4735
Nej, vare sig diesel, bensin, etanol med flera flytande bränslen är särskilt nyttigt. Vilken man tycker är värst beror nog till stor del på vad man själv använder. Att Polo BlueMotion drar 0,599 l/mil i Teknikens Världs (TV) sverigecykel förvånar mej inte. TV:s körcykel är enligt min mening lite av parodi med tanke på vilka växlar man dra på uppmätta siffror. Betänk att sverigecykeln innehåller två max-accelerationer (för Polon 0-105 respektive 0-130 km/h). Flera av bilarna TV testat har jag själv kört utan att komma i närheten av TV:s sverigecykelsiffror. När Polon kom läste jag en bunt med tester, främst tyska. Där uppgav man vill jag minnas testförbrukningar från låga 0,4 till lite över 0,5 l/mil.

SVEN KARLSSON 2008-03-19        #4751
Tyska tester ska man nog ta med en nypa salt!Ingen bil har varit bättre än tyska bilar vid tyska tester.Liksom inga bilar når upp till Volvo och Saabs bilar i Svenska motorjornalisters ögon.Men 5,947 l/mil vid lungn landsvägskörning med få stopp som i denna video nedan får väl ändå anses som mycket och stämmer väl väl överens med Sverigecykelns resultat. http://www.youtube.com/watch?v=2vGa2wlQ42g Citat. Nej, vare sig diesel, bensin, etanol med flera flytande bränslen är särskilt nyttigt. Vilken man tycker är värst beror nog till stor del på vad man själv använder.slut citat. Ja om det vore så väl,nu har ju inte inom forskningen kommit fram några liknande resultat för exempelvis bensinbilens avgasers skador på våra lungor.

MAGNUS BILLBERGER 2008-03-19        #4758
Nu var det inte bara tyska tester jag hade läst och om man ska prata om att ta något med en nypa salt hör brittiska fifth gear (videon du länkade till) till dem som fått utstå åtskillig kritik. En googling gav mej en handfull träffar på tester som alla fått en förbrukning på knappt 0,5 l/mil och ett par av dem rapporterar dessutom att enskilda testförare hade kommit under uppgivna 0,39 l/mil. Vad jag vill säga är att de 0,59 l/mil som du uppger knappast är representativa och har dessutom uppmätts under omständigheter som förtjänar att ifrågasättas. Vad gäller skadlighet har jag tyvärr inga bra referenser att hänvisa till. Men jag jobbar med trafikrelaterade miljöfrågor och har i ett flertal uppdrag tagit del av uppgifter om skadliga ämnen som avges av både diesel, bensin och etanolbilar. Vad jag minns så väckte etanolbilsutsläppen den största oron. Bifogar länk till en äldre artikel i DN. Jag kan återkomma när jag stöter på nyare, mer konkreta uppgifter.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=492260&previousRenderType=2

JOEL JOHANSSON 2008-03-20        #4763
Angående förbrukning och huruvida uppmätt sådan är rimlig eller inte hävdar jag att det enkom beror på den som sitter bakom ratten. Visst, det kan finnas idividuella skillnader mellan olika exemplar av samma modell, men de kan knappast ha särskilt stor inverkan. Själv kör jag Audi A2 1.4 TDI. Förbrukning enligt tillverkaren 3,5; 4,3; 5,6 l/100 km för det olika kategorierna. Den verkliga förbrukningen varierar mellan 3,9 och 4,2 beroende på körsträckan, utetemp, sommar-/vinterdäck, last m.m. Bör tilläggas att jag kör en hel del landsvägskörning (ca 80%) för att erhålla dessa värden. Men tillverkarens siffror är på intet sätt orimliga, och vad det gäller diesel skall man komma ihåg att fordonen utprovas med "kontinental" diesel som innehåller någon procent mer energi per volymenhet jämfört med svensk MK1. Tycker att TVs tester ofta framstår som mediokra. Har inte kört Polo Bluemotion själv, men Gröna bilister har: http://www.gronabilister.se/public/file.php?REF=051e4e127b92f5d98d3c79b195f2b291&art=619&FILE_ID=20071231161238_1_3.pdf

Logga in för att svara


Produkter

Trikar (16)
Elcyklar (49)
Lastcyklar (4)
Cykelleasing (2)
Konferenstjänster (2)
Konverteringskit elcykel (3)
Elmopeder (5)
Elmotorcyklar (1)
Cyklar (6)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3339 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik