Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Bil   

Vätgas varför är Energimyndigheterna emot att det utvecklas mer !

GöRAN HAGBERG 2006-04-24        #1699
Jag kan inte begripa varför energimyndigheterna säger tvärstopp för vätgasen vårt allra renaste alternativ.Man har ju utvecklat en termetiskt sluten process dår inget slåpps ut i naturen.Det är ett sätt att tillvarata energing i ex. sopor i stållet för att bränna upp dem,då har man ju problemet med dioxin utsläpp och ingen större energiåtervinning,med en termetiskt sluten process får man i första tvätten av sopor under högt tryck ut kolpulver,olja och metangas,sedan tvättas metangasen och blir ren vätgas tio procent av processgasen åtgår att tvätta soporna och kolpulvret går att få lönsamt genom försäljning till stålindustrin. Då kommer man ifrån den vidrigt hemska kolbrytningen som förekommer och förstör vår miljö. I Kanada pågår en tvåttanläggning av sopor som ger 200.000 kubikmeter vätgas och 50.000 ton kolpulver om året en mycket lönande affär. Man har även utvecklat bränsleceller av metall som absorerar vätgasen så explosionsrisken är helt eliminerad. Det som händer vid alla våra processindustrier är att man årligen släpper ut miljontals kubikmeter vätgas i luften,och vätgasen är farligare för vårt ozonskikt än koldioxid,så fram för utsläpp av vattenångan istället.MAGNUS BILLBERGER 2006-04-25        #1701
Göran, har du koll på energiutbytet för tillvaratagandet av väte? Kan man bränna sopor i kraftvärmeverk tar man ju tillvara en stor del av energin. Jag har svårt att tänka mej att vätgas totalt sett är ett effektivt energiutnyttjande. Jag ska se om jag hittar lite material om detta som ´jag kan återkomma med.

GöRAN HAGBERG 2006-04-25        #1703
Återvinningsgraden är 99,9 %,vilket är omöjligt att få fram vid förbränning.Du slipper även dioxinutsläpp som förekommer vid sopförbränning,jag vet vad jag talar om Magnus jag har haft företag i förbränningsbranschen i 35 år.Men det finns tyvärr ett statligt veto mot vätgasförsök varför? Vill dom inte få en ren miljö utan styrs av olje-kolbranschens utsagor?

GöRAN HAGBERG 2006-04-25        #1704
Statlig borgen för olja och kärnkraft. -Det har varit så här i 20 års tid.Eller sedan STU (numera NUTEK) i en utredning fann att vätespillet från svens industri var ca 200.000 ton per år. Det föreslogs kunna användas till bland annat fordonsdrift.Skulle räcka till minst en miljon bilar! Och inte bara det. Det har visat sig att spillet också tär på det livsviktiga ozonskiktet högt uppe i skyn. Vätgasen sågs av kärnkraftsfolket som ett hot och resulterade i statliga borgensåtagande i mångmiljardklassen visavi energietablissemanget ( olja och kärnkraft). 1982 hade staten borgat för 20 miljarder kronor och skulle få betala skadestånd om man stödde alternativa bränslen med 20 öre för varje förlorad kilowattimme. Hälsar Göran !

MAGNUS BILLBERGER 2006-04-27        #1706
Göran, vad jag ver ute efter var hur mycket energi i form av vätgas man får ut och hur mycket energi som man måste tillföra för att driva processen du beskriver. Hushållsavfall exempelvis uppges innhålla 2900 kWh per ton, hur mycket vätgas blir det av detta? Tvättprocessen som du beskriver tycker jag annars låter mycket intressant. Har du någon referens till anläggningen i kanada som du hänvisar till? /Magnus

GöRAN HAGBERG 2006-04-27        #1709
Magnus, enligt uppgifter från STP,får man ut dubbelt så mycket energi om man generar vätgas i termetiskt slutet system,som man kan få ut ur nutidens mordena kraftvärmeverk. Om du har en möjlighet att anskaffa boken "Vätgas och bränsleceller. Ny energi för världen" av Dougald Macfie.Utgivare: Väg och Transportforskningsinstitutet på uppdrag av Vägverket.Den ger en uttömmande redovisning av dagsläget och de kommande möjligheterna för denna nya energi.

MAGNUS BILLBERGER 2006-04-28        #1710
Tack för boktipset, jag är ganska säker på att den finns på min nya arbetsgivares bibliotek. Du hänvisar till uppgifter från STP, kan du precisera det lite närmare. Vad står STP för?

Logga in för att svara


Produkter

Lastcyklar (4)
Trikar (16)
Konferenstjänster (2)
Elmopeder (5)
Elcyklar (49)
Konverteringskit elcykel (3)
Cyklar (6)
Cykelleasing (2)
Elmotorcyklar (1)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3325 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik