Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Kultur & media   

Camino -nytt livsstilsmagasin för smartare konsumtion

JOHAN ERLANDSSON 2007-02-13        #2147

Jag fick ett trevligt telefonsamtal igår från en tjej som berättade om ett nytt magasin som kommer i mars 2007. Här är några rader från deras egen beskrivning av magasinet: "Camino är Sveriges nya livsstilsmagasin som vill lyfta fram och belysa möjligheter till att förändra människors livsstil. Förändringar man kan göra genom sina val vid frukthyllan, på resebyrån, hos bilhandlaren och i provrummet. Camino anser att människor är smarta och viljestarka.Vi vill ge dem verktyg för att kunna vara med och påverka, såväl i det egna livet som i samhället. Camino vill inspirera till ökat intresse för miljö, hållbar samhällsutveckling och varors produktionsvillkor. Camino är ett magasin för människor som bryr sig och inte vill ge avkall på kvalitet." Jag önskar redaktionen lycka till!

http://www.caminomagasin.se/ÖRJAN LUNDBERG 2007-03-01        #2199

Jag läste precis den australiska motsvarigheten G magazine. Kul tidning som beskriver sig själva som: G is a glossy and stylish guide to green living in the 21st century: an environment-friendly consumer guide for people who want to reduce their impact on the planet but dont want to compromise on quality of life.

http://www.gmagazine.com.au/

JOHAN ERLANDSSON 2007-04-06        #2391

Nu har Camino Magasin lanserat sitt första nummer! Resultatet är en layoutmässigt snygg tidning som känns som ett mycket välkommet komplement till de livsstilsmagasin som funnits tidigare. Här kan man läsa om (och se fina bilder på) nyheter från Caminos "vänföretag", träning, bilar, mode, produktnyheter, boende, ansvarsfullt resande, nätshopping, sociala entreprenörer, mat och musik. Allt paketerat med hållbar utveckling som utgångspunkt. Mycket trevligt att ha på soffbordet! Det är en stor utmaning för tremannaredaktionen att ro ett sånt här projekt i hamn, och nog märks det också att detta är ett första nummer. Tidningen är lite väl tunn för att konkurrera med andra välmatade magasin, och en del artiklar är inte riktigt färdigskrivna. De riktigt stora annonsörerna har ännu inte heller vågat sig in i tidningen. Nummer två, som kommer i juni, ska dock bli fylligare och utlovar modetema och artiklar om ett London som på allvar börjat jobba mot hållbar utveckling. Ecoprofile är "vän" till Camino och kommer förhoppningsvis ha en fruktbart samarbete. Redaktionen hade dessutom vänligheten att bjuda in till gårdagens releasefest, jag bifogar lite bilder nedan. Mycket trevliga människor och bra underhållning, men den utlovade ekologiska ginen lös med sin frånvaro... ;-)

http://www.caminomagasin.se/

JOHAN ERLANDSSON 2007-04-06        #2393

Redaktionen hälsar välkommen till releasefesten! Tobias, Caroline och chefredaktör Johanna längst till höger.

JOHAN ERLANDSSON 2007-04-06        #2394

AD Tobias instruerar lillbrorsan om mingelfotografering

JOHAN ERLANDSSON 2007-04-06        #2395

Cirkus Transmopol levererade dynamisk och mycket stämningsfull musik -kvällens höjdpunkt!

JOHAN ERLANDSSON 2007-04-06        #2396

Pär Hagström

JOHAN ERLANDSSON 2007-04-06        #2397

Jenny Roos

JOHAN ERLANDSSON 2007-04-06        #2398

Min kollega och Ecoprofilemedlemmen Kalle poserar i projektorskenet

JOHAN ERLANDSSON 2007-04-06        #2399

Intervju med pressen tro?

JOHAN ERLANDSSON 2007-04-06        #2400

Annonsansvariga Caroline delar ut t-shirt till en lycklig vinnare

ÖRJAN LUNDBERG 2007-07-20        #2756
Nu kan man läsa hela nummer två av Australiska G Magazine gratis på nätet, se länk.

http://www.lunamedia.com.au/samples/

JOHAN ERLANDSSON 2007-07-25        #2767
Riktigt nice, jag blir sugen på att prenumerera!

ÖRJAN LUNDBERG 2007-07-26        #2771
Jag prenumererar, det mesta är bra läsning, men det har bara kommit tre nummer än så länge

JOHAN ERLANDSSON 2007-11-27        #3746

Grattis Camino, vinnare av Trendpriset 2007!

http://www.newsdesk.se/pressroom/newsdesk/pressrelease/view/vinnare-av-aare

JOHAN ERLANDSSON 2008-01-07        #4070

Här kan man se vilka tidningar Camino placeras bredvid på Pressbyrån... Ett angeläget tillskott som synes! :-)

JOHAN ERLANDSSON 2008-05-22        #5508

Camino var först, men nu är de inte ensamma längre i grön konsumtion-fåran. Igår såg jag tidningen "Eco queen" i tidningshyllan. Jag bläddrade lite i den och såg saker som mode och smink (verkar vara största delen av tidningen), miljöbilsreklam och artiklar om gröna sköna resor. Den verkar minst sagt vara riktad mot kvinnor, både med namn, layout och innehåll. Nu ska jag väl egentligen inte döma utan att ha läst, men nog känns det som om Camino åtminstone till viss del ägnar sig åt hållbar livsstil och inte nödvändigtvis bara åt konsumtion som Eco Queen verkar göra. Och snälla redaktionen, ta bort sloganen "Because we care"...

http://www.ecoqueen.se/

JOHAN ERLANDSSON 2008-09-05        #7039
Ännu en ekoreko-tidning på väg ut i (COOP)-butikerna, REKO. Det är KRAV som ger ut den. Tipstack till Krister Andréason på Handla ekologiskt i Göteborg!

http://www.magasinreko.se/reko.htm

JOHAN ERLANDSSON 2009-03-06        #9678
Här är en trevlig intervju med chefredaktör Johanna Stål i Borås Tidning.

http://www.bt.se/lasvart/rattvisa-ideer-som-vaxer(1188429).gm

JOHAN ERLANDSSON 2009-03-17        #9878
Emil Schön på Helsingborgs Dagblad reflekterar kring Camino, Eco Queen och Reko och frågar sig om det verkligen är möjligt att konsumera grönt: "Stora delar av miljörörelsen, som Forsberg räknar sig själv till, har enligt honom farit på villovägar och sållat sig till samsynen att tillväxt och ekologi kan gå hand i hand, allt för att inte utdefinieras som utopistisk eller extrem. De gröna livsstilsmagasinen är en del av samma fenomen." Emil gör även en egen rangordning av de tre magasinen där Camino benämns som mest genomtänkt och EcoQueen som cynisk.

http://hd.se/kultur/2009/03/17/groena-vaegen/

JOHAN ERLANDSSON 2009-03-22        #9934
Camino tilldelas SNF:s kaprifolpris med motiveringen: "Naturskyddsföreningen i Göteborg tilldelar Kaprifolpriset för 2009 till grundarna av tidskriften Camino: Johanna Stål, Tobias Jansson och Caroline Petersson. De tre får priset för att ha tillfört miljödebatten en ny, modern och oberoende röst. Genom Camino lyfter Johanna, Tobias och Caroline gröna livsstilsfrågor utan att det blir närsynt och förenar på ett föredömligt sätt kommersiella och idealistiska drivkrafter. De har höjt miljöfrågornas status och stimulerat nya målgrupper till ett ökat intresse för hållbar livsstil."

http://www.caminomagasin.se/nyheter/2009/03/22/caminos-grundare-tilldelas-n

JOHAN ERLANDSSON 2009-06-14        #11141Camino samlar just nu in nomineringar till en lista med 15 av Sveriges främsta inspiratörer för en hållbar livsstil. Det brinner dock i knutarna, nomineringar ska vara inne senast idag! Skicka dina nomineringar till [email protected]. Här är några som jag kom på på rak arm (finns säker fler som jag skulle säga "ja just det ja" om): 

 Susanna Elfors 
Susanna var tidigt ute med sin ekoguide till Stockholm, Asfaltblomman. Hon stannade dock inte vid kläder och caféer utan tog ett bredare grepp inom hållbar livsstil redan innan det hade blivit ett begrepp. Det var Susanna som fick mig att inse att det var långt mycket smartare för en stadsbo att sälja bilen än ha en så kallad "miljöbil". 

 Erik Sandblom 
Den outtröttlige cykelinspiratören Erik Sandblom skriver inspirerande texter på egen blogg och twitterflöde, men håller sig framförallt på Ecoprofile. Där har hans cykelartiklar varit en starkt bidragande orsak till det kraftigt ökande antalet besökare och har vid flera tillfällen referererats till från internationella sajter. Erik har fått mig att cykla året runt och även att börja cykla i andra städer med hjälp av en smart vikcykel. 

 Svante Axelsson 
Trevlig, smart, påläst, pedagogisk och mycket framåt. Det är skönt att ha en frontfigur för miljörörelsen som man verkligen kan se upp till! 

Caminoredaktionen 
Gänget som tog bort en del av mossan från miljörörelsen. Även om mossa är nice så är det inga fel att unga idag kan vara miljöengagerade utan att nödvändigtvis bli förknippade med ett ointresse för stil. 

 Hans Eek 
Kan man inspirera till att tilläggsisolera huset? Hans är i alla fall Mr. Passivhus i Sverige och har bidragit till ett ökat intresse och förståelse för de enorma energiförluster vi har i våra undermåligt konstruerade bostäder. 

 Maja Söderberg 
Författaren till den första riktigt bra miljökokboken? Majas Klimatmat får med köttfrågan, säsongsanpassad mat, närproducerat och ekologiskt i sin bok med hjälp av goda recept. Maten tycker jag själv är det svåraste i en hållbar livvstil, men av Maja får jag konkret hjälp. 

 Niklas Wennberg 
Mannen som framgångsrikt driver projektet Stadsjord om odling i staden och får oss att undra varför vi inte tycker om att tillbringa tid i våra egna kvarter. 

 Nu har jag fått med inspiratörer inom många av de "stora" områdena inom hållbar livsstil, persontransport, mat och energi i bostaden. En inspiratör saknar jag dock på listan. Vem inspirerar till ett verkligt hållbart resande? Alltså inte bara återvinning på hotellet, utan ett resande där själva resan kommer i närheten av hållbarhet, utan "klimatkompensering"?

http://www.caminomagasin.se/nyheter/2009/06/11/nominera-en-inspirator

JOHAN ERLANDSSON 2010-05-01        #14660
I veckan firade Camino tre år, och bjöd sina allt fler läsare och vänner på kalas. Vi fick en tillbakablick på de tre åren som gått, roligast var kavalkaden av förkastade tidningsomslag. Även om man kan undra hur många som var seriöst menade... :-)

JOHAN ERLANDSSON 2010-05-01        #14661

Johanna

JOHAN ERLANDSSON 2010-05-01        #14662

Caroline berättade lite vad som är på gång med ännu mer djup i artiklarna och arbete med fokusgrupper för att kunna ge oss den tidning vi vill ha.

JOHAN ERLANDSSON 2010-05-01        #14663
Vi bjöds på halsbrytande cykelakrobatik av Peter Bäckgren.

JOHAN ERLANDSSON 2010-05-01        #14664
Ivan från Cykelidag-bloggen spanar naturligtvis in cykeln.

JOHAN ERLANDSSON 2010-05-01        #14665

DJ Pete

JOHAN ERLANDSSON 2010-05-01        #14666

JOHAN ERLANDSSON 2010-05-01        #14667
Camino-Ingemar och Medveten konsumtion-Johan diskuterar tillväxt på småtimmarna.

JOHAN ERLANDSSON 2010-10-14        #15956

JOHAN ERLANDSSON 2010-11-24        #16291
Camino blev nyss utmämnda till Årets kooperativ, stort grattis!

JOHAN ERLANDSSON 2011-11-14        #19376
Caminofolket anlitas för olika konsultuppdrag. Här berättar Caroline om ett psykologiskt experiment hon genomförde med ungdomarna på Miljötinget:

http://www.caminomagasin.se/bloggar/caroline-petersson/miljotinget-makes-me-smile

JOHAN ERLANDSSON 2012-04-17        #20495
Idag firar Camino fem år och berättar också att de har blivit nominerade till Änglamarkspriset:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/camino_magasin/pressrelease/view/goeteborgsmagasin-fyller-fem-aar-750950

Ny slogan har de också: "Utforskar nya vägar"

Grattis, hoppas ni får fem ytterligare framgångsrika år!

JOHAN ERLANDSSON 2012-09-25        #21276

Senaste numret, 28, ser mycket intressant ut! I och med detta så lämnar Tobias Jansson Camino och startar egen verksamhet bland annat inom Circular Economy.

Vårt nya nummer med tema "ekopsykologi" har rönt debatt redan innan det kommit ut. Det är ett köttigt nummer som psykar. Tobias Jansson tar med oss på ett resonemang bland män och kött där Per Morberg har kommit att bli symbol för ett machoideal med köttmani men också med en vurm för småskalighet och den äkta maten. Vad har TV-kockarna för ansvar?
Att vi manipuleras till visst köpbeteende är kanske ingen nyhet, men visste du att det även gäller vår vilja att skänka pengar? Eller leva mer medvetet? Vi synar knepen och kampanjerna som ska få oss att bli bättre människor. Dessutom: De enklaste recepten vid självförsörjning, hur förebygger man konflikter i kollektivboenden och är det dags att börja prata värderingar?

ANNA PETTERSSON 2012-10-05        #21324
Måste säga att jag tycker verkligen Camino är super bra. Kom i kontakt med tidningen första gången för ett år sedan och sedan dess försöker jag läsa den regelbundet! Det är inte tråkig läsning som det oftast är om miljön utan en uppmuntrande tidning om att leva smartare! Bra jobbat!!

Logga in för att svara


Produkter

Magasin (3)
Böcker (2)
Miljökonsult (1)
Återanvändande/upcycling (1)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3269 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik