Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Markbunden kollektivtrafik   

Entreprenörer startar tågtrafik, nästan med cykelvagn

ERIK SANDBLOM 2008-02-22        #4531
Tycker du om tåg men inte SJ? Snart kan du åka tåg Stockholm-Göteborg och Stockholm-Oslo utan att SJ är inblandat. Privata Panoramatåget ska gå Stockholm-Göteborg och retur under fem dagar i mitten på mars. Panoramatåget får köra i konkurrens med SJ eftersom tågen räknas som chartertåg. I alla biljetter till Panoramatåget ingår nämligen entré till Turmässan i Göteborg.

Panoramatåget har dessutom en cykelvagn på gång. Dessvärre kommer cykelvagnen inte bli klar förrän till sommaren, och det är oklart om det blir någon trafik då. Ledningen för Panoramatåget hoppas att på sikt få tillstånd köra tågen varje veckoslut, något som det krävs regeringsbeslut på. Samtidigt pågår det en utredning om avreglering av tågtrafiken i Sverige. Därför kan det dra ut på tiden innan veckoslutstrafiken kan starta. Däremot kan det finnas andra tillfällen när Panoramatåget kör chartertrafik. Friskt vågat, hälften vunnet!

Stockholm-Oslo

Något regeringsbeslut krävs inte för en annan entreprenör som vill köra tåg Stockholm-Oslo, eftersom det är gränsöverskridande trafik. Snart startar norska privata Ofotbanen en egen, snabbare förbindelse med bara fyra stopp. – I mitten av juni räknar vi med att satsningen som troligen kommer kallas Unionsexpressen är fullt utbyggd med två turer åt vardera hållet per dag och båda avgår från respektive huvudstad vid 07–08 på morgonen och vid 16-tiden. Resan kommer att ta drygt fem timmar jämfört med de sex timmar som SJ/NSB kör på, säger säger Ofotbanens vd Terje Østensen till Nya Wermlands-Tidningen. Satsningen ger 20 nya jobb i Karlstad.  

Nya Wermlands-Tidningen: Ny tåglinje ger 20-talet jobb i Karlstad www.ofotbanen.no


http://www.panoramataget.com/ERIK SANDBLOM 2008-04-16        #5123
SJs blygsamma cykelsatsning från förra sommaren kanske återkommer. Under en månad fick man ta med sig cykeln på vissa tåg, men endast till och från ändstationerna. Priset var 100kr och man fick 200 kunder som nappade. Att det bara är ändstationerna som gäller beror på att man är rädd för förseningar. DN: Ovisst om cykeln får följa med på tåget Skånska Dagbladet: Cykel + tåg = ? Åkatåg: Cykel på tåget

ERIK SANDBLOM 2008-10-07        #7457
Privata Unionsexpressen har kört dagligen Oslo-Stockholm och omvänt sen i våras. Men nu får tågen inte längre köra i Norge: Unionsexpressens tåg inställda från Oslo till riksgränsen Interna stridigheter i moderbolaget Ofotbanen har gjort att norska Jernbanetilsynet på tisdagen drar in licensen för Unionsexpressens tågtrafik mellan Oslo och riksgränsen. – Vi hoppas kunna bussa våra resenärer till Charlottenberg, säger vd:n Terje Østensen.

ERIK SANDBLOM 2009-03-28        #10035
Veckoslutstrafiken med tåg avregleras till sommaren och då ska Panoramatåget köra igång mellan Stockholm och Göteborg. Tåget består av moderniserade SJ-vagnar från 1960-talet och en fd tysk panoramavagn med restaurang. Det utlovas också plats för cyklar ombord på tågen. GP: Ny tågtrafik till Stockholm

ERIK SANDBLOM 2009-06-26        #11281
Ekot: SJ får konkurrens till Stockholm Från och med nästa fredag får SJ konkurrens på tågsträckan Malmö-Stockholm. Det är transportföretaget Veolia som efter att riksdagen upphävt SJ:s monopol börjar trafikera linjen på helgerna. I Malmö går tågen inte till centralen utan till Malmö Syd Svågertorp.

MATTIAS CARLSSON 2009-06-26        #11282
Hur är det biljettbokning? Måste gå in på varje operatör för sig och söka efter biljetter eller finns det någon bra sida där man kan boka biljetter till alla operatörer?

ERIK SANDBLOM 2009-06-26        #11286
Jag tror man kan boka biljetter på Velias hemsida, eller på www.bokatag.se, som är Veolias andra hemsida, och där man tycks kunna boka SJ- och resplusbiljetter också.

ERIK SANDBLOM 2009-10-09        #12475
SvD: DB lockar med toppservice Deutsche Bahn (DB) tänker storsatsa i Sverige när SJ:s monopol fallit. Med splitternya tåg, hög punktlighet, bra priser och service i toppklass ska tågresenärerna vinnas.

ERIK SANDBLOM 2010-04-22        #14542Trafikverket: Längre tåg och utökad tågtrafik efter hård belastning

Privata Veolia får dispens att köra sina veckoslutståg Stockholm-Malmö hela veckan på grund av askmolnet.

Antalet passagerare som reste med SJ mellan Stockholm och Malmö den 15-19 april ökade som mest med nästan 50 procent jämfört med veckan innan. Totalt har SJ mellan dessa datum transporterat 22 procent fler passagerare än normalt på sina tre huvudsakliga trafiksträckor. Som en konsekvens av det ökade transportbehovet efter restriktionerna i flygtrafiken har Trafikverket även beslutat att ge Veolia tillstånd att under en begränsad period trafikera sträckan Malmö-Stockholm. Beslutet gäller en avgång per dag och riktning måndag-torsdag mellan 20 april 2010–6 maj 2010.
– Det är ett tågset som i vanliga fall kör helgtrafik på sträckan som nu fått dispens att köra även under veckodagar, säger Mona Dalstål.


Logga in för att svara


Produkter

Trikar (16)
Elcyklar (49)
Cyklar (6)
Konverteringskit elcykel (3)
Lastcyklar (4)
Elmotorcyklar (1)
Cykelleasing (2)
Konferenstjänster (2)
Elmopeder (5)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 2760 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik