Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Båt   

Tyst och utsläppsfri fritidsbåt

JOHAN ERLANDSSON 2008-04-14        #5097

Elutombordare har funnits några år och fått visst genomslag. Nu lanserar Roiro "Whisper 55", en specialutvecklad liten fritidsfiskebåt med lågt motstånd i vattnet, elinombordare, solceller och möjlighet att ladda med landström. Tänk att få slippa oljudet från bensinmotorn och veta att du kör utsläppsfritt (åtminstone om du köper fin-el)! Kanske blir inte fiskarna skrämda heller...

http://www.roiro.se/ERIK PIHL 2008-04-15        #5107
Tycker det är jättebra att även alternativ inom båttrafik tas upp! Alla gnäller över SUV:ar men ingen verkar bry sig om alla jättemotorbåtar med 1000 hk som dönar runt. För alla oss som bor eller vistas nära kusten så borde det framstå som ofattbart att inte allt annat än den här sortens båtar, färjor och förstås segelbåtar, skulle förbjudas, om så bara för oljudet.

ERIK SANDBLOM 2008-04-15        #5109
Erik, man tar ju ett steg i den riktningen med båtkörkort. Körkortet kommer att krävas för alla båtar som är längre än 10 meter och kan framföras i minst 15 knop. Båtkörkort införs från 2011

ERIK PIHL 2008-04-17        #5135
Well... det kan ju stoppa en del från att köpa de värsta Storebro-båtarna i alla fall. Det borde gå att lagstifta mer mot buller också. Uppenbarligen finns det sedan 2006 gränsvärden för hur mycket en (ny) båt får utsända buller men med tanke på att de flesta modeller redan lever upp til kraven så kan de inte vara särskilt strängt satta. Det verkar även planeras speciella "bullerfria" områden längst kusten (och i fjällen) med fartbegränsningar och förbud mot viss trafik. Se länk.

http://www.ab.lst.se/upload/dokument/nyheter/Handlingsplan.regeringsuppdrag

TOBIAS JANSSON 2008-04-20        #5178
trevligt med tips på båtar! jag sitter och gör research för teknikdelen i sommarnumret av camino, tänkte det skall bli nåt slags tema sommar på teknikgrejerna. nån som har andra tips på båtrelaterade grejer, strandgrejer, utflyktsgrejer..............?

ERIK SANDBLOM 2008-04-25        #5221

Jag har alltid gillat friluftsgrejer eftersom de är rakt igenom minimalistiska. Kolla på Femmans Sport eller Naturkompaniet eller Fjällsport vad de har för tuffa grejer. Uppblåsbara kuddar, pyttiga kök, kombinerade gaffel-kniv-skedar, långbyxor som kan bli kortbyxor, tält som klarar storm, ullunderställ som inte måste tvättas så ofta, vattenreningsprylar, fiffiga knivar, små diodpannlampor, regnjackor som kan knycklas ihop till en colaburks storlek, etc. Köket på bilden väger 418g och heter Primus Eta Express. Kokar en liter vatten på 2,5 minuter. Sen finns det cykellamporna Reelight som går ut på att man fäster magneter i ekrarna som gör att en diodlampa blinkar. De bästa prylarna är kanske de som gör att man kan vara ute och njuta i alla väder, istället för att vänta på att solen ska titta fram och att termometern ska visa rätt.

JOHAN ERLANDSSON 2008-04-25        #5222
Ja precis, tycker inte det behöver vara några särskilt miljöanpassade grejer för att platsa i ett sådant tema i Camino, eftersom själva friluftandet i sig är förhållandevis resurssnålt semestrande (om man inte åker helikopter i fjällvärlden vilket jag hört inte är ovanligt). Det kan vara schyssta kajaker, bra kängor, tält, kök, kläder och så naturligtvis massa modernt krimskrams som GPS och olika sätt att få ström på i fält.

Logga in för att svara


Produkter

Elcyklar (49)
Elmopeder (5)
Elmotorcyklar (1)
Konferenstjänster (2)
Lastcyklar (4)
Trikar (16)
Cykelleasing (2)
Konverteringskit elcykel (3)
Cyklar (6)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 2771 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik