Affärsnätverk    Organisationer    Medlemmar    Konsult    Om oss Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.
Gästartikel från Cradle NetGästartikel från Bonkeli DesignGästartikel från Ekocharter Vattenlimousin

Godstransporter    Båt    Klimatfrågan   

Sjöfarten och klimatet

JEPPE D 2010-01-30        #13679

Det har varit ganska tyst från sjöfarten när det gäller att utveckla klimatsmarta ersättningar till den smutsiga bunkeroljan. Men under de senaste åren har de börjat röra på sig. B9Shipping har i nästan två decennier jobbat med sitt projekt och sjösätter 2012 ett biogas och segeldrivet fartyg på 3000 dwt som ska skeppa biomassa från Baltikum till nya brittiska "biomassa-kraftverk".

Känns riktigt spännande till skillnad från de rapporter kring möjligheten att driva fartyg på LNG flytande fossilgas, för att delvis gå över till BNG flytande biogas om några decennier som kommer då och då...

"B9 Shipping Reveals Flagship For the Future

Fossil fuel free sailing cargo ship augmented by biogas engine
Regional Regeneration – ships built locally
B9 Ships provide vital carbon neutral trading link for small island developing states

B9 Energy, the largest independent operator of wind farms in the UK, announced today through B9 Shipping that it was taking a new tack and will be launching its first fossil fuel free cargo ship in 2012. The sailing vessel will be commercially competitive with conventional oil powered vessels, operating to reliable schedules and offering attractive freight rates.

About 60% of the propulsion for the 3000dwt bulk cargo vessels will be provided by the wind, through a straightforward soft sail system with zero carbon emissions. The remaining 40% comes from B9 Organic Energy sourced biogas powered engines with a carbon neutral performance.

World shipping accounts for some 3-4% of global GHG emissions..."



http://www.b9shipping.com
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/northern_ireland/8392134.stm



JEPPE D 2010-06-23        #15066




JEPPE D 2010-12-11        #16433
Äntligen börjar sjöfartens utsläpp komma upp på agendan! Man brukar prata om att man ska plocka lågt hängande frukter först och sjöfartens utsläpp hänger verkligen lågt. 

Världens medier börjar nu få upp ögonen för B9Shipping som jag skrev om tidigare, frågan är när svensk gammelmedia gör det.

http://ekocharter.wordpress.com/2010/12/09/sjofartens-utslapp-i-rampljuset/

MATTIAS CARLSSON 2012-03-01        #20096
Seas At Risk - som är en sammanslutning av sexton europeiska miljöorganisationer - föreslår sänkta hastigheter som en verkningsfull åtgärd för att sjöfartens CO2-utsläpp

Reducing average speeds by 10% will reduce emissions by 19% across the world fleet even after building and operating new ships to make up for lost capacity. The study found that emissions cuts from slower speed are immediate, don’t require prior investment, and have no adverse impact on ship operations.

Tipstack till Supermiljöbloggen

Logga in för att svara


Produkter

Konverteringskit elcykel (3)
Konferenstjänster (2)
Elmopeder (5)
Lastcyklar (4)
Trikar (16)
Elmotorcyklar (1)
Elcyklar (49)
Cykelleasing (2)
Cyklar (6)


Facebook



Bli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 2860 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik
Bloggportalen