Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Kött    Företagande   

Max Hamburgare vann miljöpris

ANNA KIM-ANDERSSON 2009-12-02        #13131
Jag gillar när företag är innovativa och tar miljöansvar i kombination. Ja, entreprenörsskap förenat med grönt tänkande = jättebra. Skrev en artikel på www.agate2.se (ett livsstilsmagasin på webben) om Max Hamburgare som precis fått globala utmärkelsen Green Awards för sitt klimat/miljöarbete! Det är ju bra, och särskilt älskar jag tanken på att Max är en idé om en hamburgare från Gällivare 1968...! Allting börjar med ett litet första steg. Hoppas att det gröna tänkandet bidrar till fortsatt framgång för Max.

http://www.agate2.se/arbetsliv%20%26%20ekonomi/start_arbetslivekonomi.html



JOHAN ERLANDSSON 2009-12-11        #13299
Nu har Max tagit ett steg som i mitt tycke är större än deras klimatkompensation (jag är inget fan av klimatkompensation, tycker att det är dålig pedagogik). Falafelburgaren! Ser de bara till att marknadsföra den lika mycket som de marknadsför köttburgarna (eller mer) så tycker snart även jag att de är värda pris. Tills dess går mitt snabbmats-miljöpris till alla underbara falafelvagnar! 100 % nötköttsfritt, dit har Max en bit kvar.

http://www.max.se/news.aspx?id=1236

MATTIAS CARLSSON 2010-03-05        #14021



Hållbarhetschefen på Max intervjuas av Miljöaktuellt. Tydligen har falafelburgaren fått god respons hos kunderna. Man ser dock fortfarande köttburgare som sin huvudprodukt och jobbar för att minska klimatpåverkan från dessa.
 
"Är framtiden en vegetarisk hamburgerrestaurang?
–Vi kommer aldrig att sluta att servera nötkött, men däremot så kommer vi att söka ett mer hållbart svensktnötkött och det kommer i sin tur att gynna den svenska näringen. Ett problem idag är att vi inte kan beställa svenskt klimatsmart kött från de svenska slakterierna. Jag ser en potentiell halvering av växthusgasutsläppen från den svenska nötköttproduktionen inom rimlig tid.

Ni har också sänkt kötthalten i hamburgarna?

–Vi har alltid haft ägg, potatis och mjölk i våra hamburgare, men nu vi har hittat ett optimalt recept med en kötthalt på 82 procent som verkligen tillfredsställer våra kunders önskemål. Jag är glad att det också är klimatsmart. Jag tror att vi i framtiden kommer inse att man måste öka andelen klimatsmarta råvaror."

Max har också fått en del (oväntad?) uppmärksamhet för sitt utvecklingsarbete:

"–För tre år sedan trodde jag inte att jag skulle bli inbjuden till regeringen för att berätta vad vi tror och tycker om framtiden. Igår var jag på jordbruksdepartementet. Senaste tiden har vi exempelvis blivit intervjuade i bland annat BBC, dansk tv, haft besök av sex delegationer från Japan och alldeles i dagarna hörde miljödepartementet från Taiwan av sig."

MATTIAS CARLSSON 2011-03-18        #17279
Nu har Max arbete med att klimatmärka sin mat gett dem en plats på den amerikanska tidningen Fast Companys lista över världens mest innovativa matföretag.

JOHAN ERLANDSSON 2011-06-02        #17939

Jag var på Max på Gamla Ullevi häromdagen och passade på att kolla upp lite. Av den reklam som syntes utanför entrén och på menyn var det bara köttburgare. Här ser man också info om klimatkompensation medelst trädplantering.

JOHAN ERLANDSSON 2011-06-02        #17940

Till slut hittade jag falafelburgaren, utan bild. Ett falafelmeal var fyra kronor dyrare än motsvarande köttburgarmeal.

JOHAN ERLANDSSON 2011-06-02        #17941

Falafelburgaren var för stark för min smak, kunde inte känna någon annan smak än det starka röda såsen. Jag sörjer verkligen att falafelvagnarna har försvunnit från Kungstorget! Billigare, godare och med mycket mer grönsaker.

PONTUS ANDERSSON 2011-06-03        #17943
Jag provade min första falafelburgare i måndags, håller med om att den röda såsen var i starkaste laget. Det ljusa såsen var dock klart bättre, min kompis från Syrien gav inte ens burgaren en chans men tillade att den ljusa såsen verkade vara mer åt det genuina hållet. Han har redan provat ett antal falafel i Sverige utan att tycka om någon, jag gillar dock de försvenskade versionerna. Priserna har ökat men Malmö/Lund har varit ohotade länge med priser på 15-20 kr men nu på 25kr, i Sthlm får man lägga ut 40kr. Oavsett ohotat billigt(ast) jämfört med konkurrentmål.

Max gör ett imponerande arbete helt klart. 82% nötkött är kanon jämfört med konkurrenternas 100.
Att halvera GHG utsläppen per kg nötkött låter bra men hur ska de lyckas med det?
Ska bli spännande att följa..

JOHAN ERLANDSSON 2012-01-03        #19726
Supermiljöbloggen rapporterar att MAX slutar servera falafelburgaren:

http://www.supermiljobloggen.se/2012/01/internetuppror-mot-max.html

Logga in för att svara


Produkter

Miljökonsult (1)
Vegetarisk catering (2)
Hemleverans av mat (1)
Växtskydd (1)
Matlagningskurser (1)


Facebook



Bli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 3214 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik