|
Från växtriket Ekologiskt rödvin står nu för 1 % av rödvinsmarknaden
Ekologiskt vin säljer bättre och bättre, särskilt efter att ekologiskt bag-in-box-vin har kommit.
DN refererar till trendanalytikern Cay Bond, som säger att ekoviner kommer öka i "trendighet". Systembolaget säger att den typiska ekovinsköparen är en högutbildad storstadskvinna.
Värt att nämna här är kanske att det är bara själva odlingsmetoderna som innefattas av eko-märkningen. Transporterna ingår t.ex. inte. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=527&a=582579
Har med intresse följt detta med ekologiska viner på andra håll. Bilden man kan få är att en stor del av den europeiska vinproduktionen sker ekologiskt, men att mycket få odlare är intresserade av "certifiering" eftersom det medför en kostnad utan att man upplever att man får något mervärde. Får se om jag kan komma på var denn diskussion fördes så jag kan återkomma med länk.
Jag tycker att det helt plötsligt har blivit ENKELT att köpa ekologiskt vin. För inte så längesen var man tvungen att kompromissa genom att köpa kanske ett ekologiskt och ett gott vin. Men nu kan båda i ett!
Det finns inte fullt lika mycket öl, men Åbro sigill finns ekologiskt. Den kostar dessutom lika mycket som sin oeko-kompis... Logga in för att svara |
Vegetarisk catering (2) Hemleverans av mat (1) Matlagningskurser (1) Växtskydd (1)
|