|
Från växtriket Bönsoppa
Persontransportinläggen hamnar lätt i majoritet här på Ecoprofile. Så jag tänker att det är kul att slänga in ett och annat recept på mat som borde ha lite lägre miljöpåverkan. Idag var jag på greken på Gibraltargatan och åt bönsoppa med hemlagat bröd, mycket gott! Det var vanliga vita bönor i samt stora vita bönor. Hittade ett recept som verkar vara något åt samma håll, jag atjäl det rakt av, gissar/hoppas att veganbloggaren inte har något emot det!
1 burk vita bönor (om du hittar: favabönor)
1 gul lök, finhackad
3 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 morot, i tärningar
1 msk tomatpuré
1 msk blekselleristjälk
salt peppar
1 msk finhackad persilja
2 st buljongtärningar
0,8 l vatten
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs löken i en gryta i lite olja tills den är genomskinlig. Häll i morot, tomatpuré, selleriblast, salt och peppar i grytan och fräs allt lätt. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt soppan koka i ca 15 minuter så att grönsakerna blir mjuka. Häll sedan ner bönorna i grytan och smaka av med salt och peppar. Låt soppan få ett nytt uppkok. Strö över persilja och servera. http://dagensvegan.blogspot.com/2006/04/grekisk-bnsoppa.html Logga in för att svara |
Vegetarisk catering (2) Växtskydd (1) Matlagningskurser (1) Hemleverans av mat (1)
|