Affärsnätverk    Organisationer    Medlemmar    Konsult    Om oss Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Närproducerat   

Närproducerat på Salt & brygga

JOHAN ERLANDSSON 2009-02-27        #9587

Oxbringa, Brompton och Öresundsbro

Jag har just ätit lunch på Salt & brygga i Malmö, och tittar just nu på utsikten mot Öresund och Öresundsbron. Jag tog Bromptonen från Centralstation och hittade restaurangen i Västra hamnen, i Bo01-området. Läget kan knappt vara bättre och det är en trevlig lokal. Enligt hemsidan ska man vara självförsörjande på energi och övervägande köpa in det mesta ekologiskt och närproducerat. Jag tog rimmad oxbringa vilket var helt OK, lite trist gräddsås till kanske. Hade nog väntat mig mer för 99 kr (+25 kr för en lättöl). Salladsbuffén var ganska liten men spännande. Tyvärr så verkade inte oxköttet vara ekologiskt producerat. "Svenskt" sa servitrisen när jag frågade, och då faller ju hela idén lite med att äta på ekologisk restaurang...

http://www.saltobrygga.se/



JOHAN ERLANDSSON 2009-02-27        #9588

Fina lokaler och salladsbuffé! Se cyklarna i bakgrunden.

JOHAN ERLANDSSON 2009-02-27        #9592

Det går bra att anlända vattenvägen.

DANIEL SKOG 2009-02-27        #9593
Salt&Brygga är en riktig klassiker redan, åtminstone här i Malmö. Eftersom jag ofta guidar press och studiebesök och bl a visar upp det förnybara energisystemet på Bo01/Västra Hamnen så passar jag så ofta som möjligt på att slinka in hos Björn på S&B så får han berätta om sina ekologiska tankar med restaurangen som onekligen är rejält genuina. Inte många restauranger som några år innan öppnandet lägger undan lokalväxt alm för att sedan såga upp borden eller orkar vänta på barkgarvat skinn till sina stolar. Eller för den delen rötar matavfallet till biogas och serverar sydsvenskt linderödssvin. Har man riktig tur kan man dessutom få höra mer från Björns cykeläventyr på andra sidan Atlanten med odlingar av groddar under sadeln. Men först o främst är faktiskt S&B en lyxkrog, det ekologiska kommer liksom på köpet.

ERIK SANDBLOM 2009-02-27        #9599
Vilka fina affischer! Jag måste göra ett besök.

Logga in för att svara


Produkter

Vegetarisk catering (2)
Matlagningskurser (1)
Hemleverans av mat (1)
Växtskydd (1)


Facebook



Bli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 2968 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik
Bloggportalen