|
Från växtriket Kött Gröna gaffeln skyfflar på
![]() Naturskyddsföreningens generalsekreterare Svante Axelsson tar sig en rejäl tugga med den Gröna gaffeln. Foto: Johan Erlandsson Gröna gaffeln är ett initiativ från Naturskyddsföreningen som syftar till att vi ska äta fler måltider utan kött. Till exempel kan restauranger som har vegetariska alternativ på menyn skylta med gröna gaffeln. På ett kvällsmingel under Almedalsveckan lyftes två Gröna gaffeln-aktörer fram: Örebro läns landsting och Max.
![]() Försörjningschef Mia Kling från Örebro läns landsting mottog diplom som första landsting i Gröna gaffeln: Örebro läns landsting serverar 1 miljon portioner om året och har länge varit en förebild genom att erbjuda ekologiska alternativ till sina gäster. Nu deltar de i Gröna gaffeln och lyfter fram de gröna alternativen som ett gott och medvetet val för bättre hälsa och miljö. Även Max lyftes fram för sina insatser med att erbjuda falafelburgare. Max passade på att säga att de nu sänker priset på falafelburgarna och jobbar med att ersätta en större del av köttet i de vanliga hamburgarna. Falafel är dyrare än kött sa Max, något som väl visar på att något är fel i jordbrukets subventioner.
![]() Foto: Johan Erlandsson Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson hälsar välkommen till trädgårdsmingel i en fin trädgård nära Noderport.
![]() Förplägnad...
![]() Iskall gazpacho
![]() ...med macka. Mycket gott i värmen! Ska jag vara ärlig så blev dock vi inte så mätta av detta, vilket kanske inte heller var meningen. Och det är inte lätt att ordna mat när man inte vet hur många som ska komma... Men jag tycker ändå jag kan ta detta som ett exempel på att det fortfarande är en utmaning för många att ordna mättande mat när det inte är kött med.
![]() Carl-Jan var på plats och gratulerade Mia Kling. Logga in för att svara |
Vegetarisk catering (2) Växtskydd (1) Matlagningskurser (1) Hemleverans av mat (1)
|