Medlemmar    Om Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.

Närproducerat    Ekologiskt   

Närproducerat och ekologiskt

MAGNUS BILLBERGER 2006-04-24        #1698
Var på mässa i Falun i helgen och hittade "bondenära" som leverar närproducerad ekologisk mat en gång i veckan till den som vill. Ska anmäla mej nu och återkommer om några månader med en liten utvärdering.

http://www.bondenara.se/KENNETH PETTERSSON 2006-04-25        #1700
Någon som vet om det finns ngt liknande för de som bor i Stockholmstrakten?

MAGNUS BILLBERGER 2006-04-25        #1702
Saltå kvarn i Järna har en butik som du borde kolla in. Klicka på "saltå kvarn" längst upp på sidan du kommer till på länken nedan så hittar du info om butiken. På saltå kvarn bör man nog kunna tipsa dej vidare om du är ute efter hemleverans.

http://www.saltakvarn.se/

GöRAN HAGBERG 2006-04-25        #1705
Om alla kommuner vore lite mer miljöorienterade,skulle de kunna göra väldigt många inköp i sina egna regioner för att spara transporter.Här i Kristinehamn tex. köper dom maten ända från Sala,trots att vi har ett flertal kök som skulle uppfylla dom krav som ställs på mat för äldre.Nu kommer maten för sju dagar i taget till dom äldre och den kan inte påstås smaka något vidare efter några dygn i kylskåpet.Men här kan man inte räkna ut att det går att laga varm näringsrik mat till äldre i de stora kök som finns,samtidigt som några nya anställda generar skatt hit till kommunen i stället för att skatten går till Sala.Så det dom tänker med är egentligen det dom sitter på.Vi har även en hel del gårdsbutiker som säljer kött och mejeriprodukter från egna uppfödningar men det passar inte heller kommunen att köpa in dessa närproducerade varor utan allt skall ut på anbud och vara så billigt som möjligt och det hjälper inte till att skydda miljöer fast kommunerna pratar sig varma över att vara miljövänliga,men det är som vanligt mycket snack och lite verkstad.

MAGNUS BILLBERGER 2006-04-27        #1707
Håller helt med dej här Göran. Jag ser det som ett beklaglit kortsiktig tänkande från kommunerna för att få till fina bokslut. I längden kommer det dock att bli riktigt dyrt för de kommuner som gjort sej beroende av långväga leveranser. Om man tar ditt exempel med mat från Sala till Kristinehamn så gissar jag att det handlar om en transport på ca 20 mil. Idag kostar en sådan transport antagligen ett par tusenlappar och kommunen spara i samma storleksordning dvs ett par tusenlappar per transport. Jag tror att det är realistiskt att anta att transportkostnaderna kommer att öka och äta upp denna vinst inom fem år.

RAGNVALD NILSSSON 2006-10-05        #1863
Heja heja vi får fortsätta även om det känns som myggans kamp mot elefanten. JAg har stått i butiker i veckan för SNF och miljövänliga veckan. Det är mycket intressant. Folk är mycket ängsliga för hur maten behandlas, men att gå så långt till att köpa närproducerat eller krav gör de inte. " nej inte idag kanske en annan gång" är ofta svaret. Sedan finns en allmän uppfattning om att krav är så oerhört mycket dyrare vilket ju är något felaktigt. Det krävs mycket arbete för att få med mer folk. Men vi får inte ge upp utan kämpa vidare Ragnvald Nilsson Skeleftehamn

MIKAEL JOHANSSON 2007-08-23        #2872
TV4 har gjort en undersökning som visar att 80 procent av kommunerna saknar uttalad politik för att få mer lokalproducerad mat i skolköken. Skälet till detta påstår kommunerna var Lagen om offentlig upphandling samt att det inte finns ekonomiskt utrymme. Hur bör en sådan fråga hanteras?

http://tv4nyheterna.se/1.159291/nyheter/2007/08/23/kommuner_inte_intressera

Logga in för att svara


Produkter

Växtskydd (1)
Vegetarisk catering (2)
Hemleverans av mat (1)
Matlagningskurser (1)


FacebookBli medlem

Redan medlem? Logga in!

Ecoprofile har 2856 medlemmar. Bli medlem utan kostnad du också!

Förnamn

 
Efternamn

 
E-post


Lösen

 
Nyhetsbrev


Spamkontroll, skriv Green i rutan

 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik