|
Ekologiskt Närproducerat Från växtriket Premiär för Majas matverkstad -hållbara veckomenyer och inköpslistor, på nätet och i mobilen
Maja Söderberg Majas matverkstad förenklar matlagning, matplanering och inköp. I Majas matverkstad kan alla bidra med sina favoritrecept. Utifrån dessa recept sätter Maja Söderberg, författare till "Majas klimatmat" samt Johan Erlandsson, Ecoprofile, ihop recepten till hälsosamma veckomenyer utifrån följande utgångspunkter: -En hållbar mängd kött -Säsongens närproducerade råvaror -Minimering av svinnet -Ekologiska råvaror -Fisk från hållbara bestånd Hela eller delar av veckomenyn omvandlar man med ett enkelt klick till en inköpslista. Nu finns första veckomenyn på www.ecoprofile.se eller i mobilen: mobil.ecoprofile.se Varför behövs Majas matverkstad?
Tack alla som lade in recept i verkstan innan lanseringen! Vi utlovade utlottning av boken Majas klimatmat till er, och de lyckliga vinnarna är: Bokvinnare, maila era adresser till [email protected] så kommer boken med posten! Kolla gärna in dessa fem receptmakares recept! Finns på deras profilsidor. Särskilt tack till Zenitha som lagt in många recept och hjälpt till att få bort de värsta buggarna i verktyget, nu verkar det vara tillräckligt lätt att använda, för recepten strömmar in just nu! Men vi behöver många fler recept för att kunna sätta ihop fler veckomenyer, så ös på allihop!
Igår ordnade vi en lanseringslunch i Vintervikens trädgårdscafé, Stockholm. Kocken Lasse Dahlén satte ihop denna fantastiska buffé åt oss, fler foton kommer längre ned!
Susanna Elfors från Asfaltblomman och Medveten Konsumtion.
Johanna Björklund, forskare på SLU och en av författarna till "Mat och klimat". I bakgrunden Zenitha Adolfsson.
Omid Tayyeba, en av projektdeltagarna i British Councils klimatprogram Challenge Europe. Challenge Europe ledde till att vi tog fram Majas matverkstad.
Johan Eriksson från British Council, här ätandes nässel- och bönsoppa. Stort tack Johan och British Council för ett proffsigt genomfört program!
Linus Källander från Dyraremat.nu.
Sallad på jordärtskocka med rådjurssalami
Syltad rabarber
Halstrad mälargös
Printzkorv (en ekologisk lättrökt korv på både lamm och nöt) med sallad på färsk vitkål, ramslök och matvete
Nässel- och bönsoppa
Maja berättar om våra utgångspunkter för veckomenyerna.
Eleonora, moderator på Ecoprofile, lyssnar noga som synes.
Lasse Dahlén, Vintervikens kock, som har helt rätt tänk med maten!
Maja signerar sin bok "Majas klimatmat". Nästa vår kommer hon ut med en ny bok, med de utgångspunkter vi använder här i Majas matverkstad! För att det ska bli bra veckomenyer behövs det bra recept. Ladda upp dina favoritrecept! Och tala gärna om för oss om det är något som kan förbättras med Majas matverkstad!
Majas matverkstad på Facebook:
Våra vänner KRAV, Dyraremat.nu och Asfaltblomman har puffat för Majas matverkstad, tack så mycket! Och Ann-Christin på köpstoppsbloggen som ofta är först med det senaste tipsade redan innan lansering! Ett smakprov från Dyraremat.nu: Det är sannerligen inte lätt att alltid göra rätt. Och visst, ingen har någonsin krävt att jag ska handla rätt i alla lägen. Men initiativ som gör det lite lättare att fatta kloka beslut är alltid välkomna. Därför var lanseringen av Majas Matverkstad ytterst välkommen. Kul är också Johanna Björklunds, SLU-forskare och medförfattare till Mat och Klimat, kommentar: Bra och användbar är den verkligen, sajten
Cykelidag.se och En lagom dos grönt uppmärksammar också Majas matverkstad. Logga in för att svara |
Vegetarisk catering (2) Hemleverans av mat (1) Växtskydd (1) Matlagningskurser (1)
|