Affärsnätverk    Organisationer    Medlemmar    Konsult    Om oss Logga in | Bli medlem  

Kategorier

Träff i rubrik

Träff i trådinnehåll

Medlemmar

Företag

Kategorier

Produkter

Fler än [limit] träffar. Klicka här för att visa alla [hits] träffar.


Småskalig vindkraft

Dali Performance

Snabbfakta: 7800 kWh/år vid 6 m/s. 4 m rotordiameter. 3,5 kW märkeffekt. Inklusive 12 m trätorn, växelriktare och övrig elektronik.

Dali Performance är en integrerad vindkraftslösning designad för maximal energiproduktion vid given rotordiameter. Turbinen installeras på ett design- och patentskyddat 12 m Dali XII trätorn.
 
Dali Performance är ett utmärkt val för många användningsområden. Turbinen kan leverera förnybar el till sommarstugor, villor, belysning eller annan elektrisk utrustning. Installationen kan nätanslutas eller användas fristående med batteri för att till exempel ersätta en dieselgenerator. Dali Performance kan installeras traditionellt på marken eller takmonteras tack vare turbinens tysta drift.

Turbinen på Dali Performance har en generator med permanent magnet som begränsar rotationshastigheten till 250 rpm. Den lägre hastigheten förlänger turbinens livslängd och reducerar ljudnivån. Energiproduktion startar vid låga vindhastigheter på 3 m/s och vidhåller hög kapacitet även i mycket starka vindar. Turbinbladen är utrustade med ett passivt centrifugalsystem som optimerar bladvinkeln och därmed möjliggör fortsatt produktion i vindhastigheter där konkurrerande turbiner måste stannas.
 
Bladen är tillverkade med RTM-teknologi (Resin Transfer Moulding) baserat på polyestermaterial berikat med glassfiber. Resultatet är lättviktskomponenter med högre mekanisk hållfasthet. Genom att använda tillverkningsmetoder som baseras på de mest avancerade teknologier som används i storskaliga vindturbiner kan bladens vikt reduceras till hälften och därmed utöka turbinens livslängd.

Dali Performance byggs för att hålla över 25 år i tuffa förhållanden såsom marina miljöer eller platser med särskilt hårda vindar. Vindturbinen kan producera energi i vindbyar upp till 60 m/s (Klass 1 enligt internationell standard IEC 61400-2), vilket klassas som orkanvindar. Den välbyggda och robusta utformningen gör att turbinen kan hantera de mekaniska belastningar som orsakas av uthålliga och starka vindar som återfinns vid särskilda platser med medelvindar på upp till 9 m/s. Energiproduktionen varierar beroende på installationsplats, till exempel 7 800 kWh/år vid medelvind på 6 m/s.

Dali Performance är designad för kustinstallationer. Alla turbinens metallkomponenter är ytbehandlade med marinklassat pulverlager för att uppnå ökat väderskydd. Våra trätorn klarar sig dessutom utmärkt vid kustnära områden eftersom trä inte korroderar vid ökad luftfuktighet.
 
Vindturbinen har en vattentät inkapsling för att blockera vatten och fukt. Utöver korrosionsskydd och komponenter i rostfritt stål använder turbinen också vattentäta packningar.

Vindturbinen är certifierad enligt alla ledande certifieringssystem
(vilket godkänner turbinen för alla existerande förmåner och finansiella stöd):
Microgeneration Certification Scheme (MCS) i Storbritannien
AWEA Certifiering i USA
Klass NK Certifiering i Japan

Trätornet Dali XII i Dali Performance erbjuder en rad praktiska fördelar: 1) Enkel transport tack vare modulär design och minimerad förpackningsvolym. 2) Tyst drift tack vare naturlig vibrationsdämpning genom användning av träkomponenter och design med tre ben. 3) Möjlighet att resa tornet utan att använda kran. En manuell eller elektrisk vinsch är tillräckligt för att installera tornet - perfekt för otillgängliga platser såsom öar och klippor.
 
I de flesta installation använder vi skruvfundament vilket är ett mer miljövänligt alternativ till konventionellt betongfundament. Skruvfundament kräver ingen masshantering och erbjuder stora besparingar av både vatten och material. Om installationsplatsen är bergig är det möjligt att använda stålstavar som borras direkt i berggrunden. I de fall där betongfundament är oundvikligt erbjuder ett Dali XII trätorn en betongbesparing på 80% jämfört med ett rörformat ståltorn av samma höjd. Besparingen är en följd av att trätornet använder tre ben vilket ökar motståndskraft mot vridmoment skapat av kraftig vind.


Cirkapris

135 000 kr

-->
Företag

InnoVentum


 


Resor
Godstransporter
Till fots
Cykel
Moped & MC
Markbunden kollektivtrafik
Distansmöten
Bil
Båt
Flyg
Hotell & konferens
Resor övrigt
Energi
Klimatskal
Värmesystem & ventilation
Varmvatten
Hushållsel
Solenergi
Vindkraft
Vattenkraft
Olja, kol & gas
Kärnkraft
Bioenergi
Värmepumpar
Geotermik
Energi övrigt
Mat
Ekologiskt
Närproducerat
Egenodlat
Samlat
Jakt och fiske
Kött
Fisk och skaldjur
Från växtriket
Dryck
Mat övrigt
Övrig konsumtion
Elektronik
Byggmaterial
Inredning
Hobbyprodukter
Sport- & fritidsutrustning
Service
Kläder och textilier
Leksaker
Hudvård
Upplevelser
Övrig konsumtion
Samhälle & politik
Grundsyn på hållbarhet
Konsumtion och livsstil
Företagande
Ekonomisk tillväxt
Kultur & media
Samhällsplanering
Avfall och återvinning
Vatten
Avlopp
Jobb och arbetstid
Barn
Utbildning
Sparande och investeringar
Miljöpolitik
Bloggportalen